Медведчук приїхав за своєю підозрою / УНІАН

Кум Путіна, український парламентар Віктор Медведчук прибув до Офісу генерального прокурора. Правоохоронці відучора шукають його, щоб вручити підозру у держзраді.

Читайте також"У житті зустрічається біль": дружина Медведчука повідомила про повернення до Києва

Як передає кореспондент УНІАН, Медведчук заявив журналістам, що вважає своє кримінальне переслідування незаконним і сприймає це як "політичні репресії".

Відео дня

"Я не можу коментувати за якісь родовища, тим більше за якісь передачі інформації, тому що я цю підозру не читав, мені її не вручали, і я не готовий сьогодні розмовляти з приводу того ... що мені намагаються вручити або що намагається зробити Генеральна прокуратура ", - заявив Медведчук.

Разом з ним на місце прибули його адвокати.

Політик заявив, що вчора разом з дружиною перебував за межами Києва. Він також підкреслив, що не збирається ховатися.

Підозра Медведчуку: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що підписала повідомлення про підозру у державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • Підозра Медведчуку стосується трьох епізодів. 
  • Водночас співробітники СБУ влаштували обшуки в двох київських будинках Медведчука і офісі його партії ОПЗЖ.
  • Також вона повідомила, що за результатами обшуків місцезнаходження Медведчука не встановлено, і тому СБУ вживає заходів для встановлення його місця перебування та вручення клопотання про утримання під вартою.
  • При цьому глава СБУ Іван Баканов вчора заявив, що Медведчук перебуває в Україні. Те ж саме сказав і однопартієць Медведчука Ілля Ківа.
  • Сам Медведчук назвав обшуки і свою підозру "політичною розправою". При цьому він підтвердив, що знаходиться в Україні, і не збирається ховатися.