Народний депутат Віктор Медведчук, який підозрюється у державній зраді та сприянні тероризму, активно співпрацює зі слідством і дає покази по тим обвинуваченням, які ще рік тому називав необґрунтованими.

Про це під час Всеукраїнського телемарафону заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов.

"Наразі Медведчук співпрацює зі слідством, і ми вітаємо готовність розповісти про деталі справ, в яких його звинувачують. Хоча в цьому випадку мова йде про події 2014-2015 років, саме сьогодні ми можемо повною мірою оцінити їх вплив на економіку та безпеку нашої держави. Адже саме тоді закладався фундамент сьогоднішніх подій. Нинішня війна - це прямий наслідок політики Російської Федерації, яка будь-що намагалася зберегти свій вплив на Україну, а вищі посадові особи, на жаль, у той чи інший спосіб допомагали цьому", - сказав він.

Відео дня

За його словами, інформація від Медведчука надає українському суспільству побачити, якою державна політика була раніше.

"Ми побачили приклад неймовірного політичного цинізму, коли під патріотичними гаслами вирішувались бізнесові питання і навіть фінансувались терористи заради швидкої копійки, зміцнювався вплив Росії на Україну", - сказав він.

Також він нагадав, що Медведчук ще рік тому називав обвинувачення необґрунтованими.

"Ми впевнено просуваємось разом зі слідством у розслідуванні цих вкрай резонансних справ, і я вважаю, що ми зможемо довести їх до логічного завершення, бо закон повинен працювати безвідносно прізвищ і посад", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Медведчук, який підозрюється у державній зраді та сприянні тероризму, дав свідчення проти колишнього президента Петра Порошенка.

Довідка УНІАН. ДБР розслідує провадження про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій і сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" групою громадян України.

Екс-президент Петро Порошенко і народний депутат Віктор Медведчук є фігурантами справи. Порошенко підозрюється в тому, що, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з представниками вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". Кримінальне провадження проти екс-президента розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

Медведчук підозрюється в держзраді та сприянні тероризму (ст. 111 та ч. 1 ст. 258-3 КК). Також він є підозрюваним у справі про замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Медведчук перебував під домашнім арештом, проте 27 лютого стало відомо, що він втік з-під домашнього арешту. 12 квітня його затримали. Наразі він перебуває під вартою.

Вас також можуть зацікавити новини: