Вірастюк обіцяє не переходити "червоні лінії" / фото УНІАН, Ратинський В'ячеслав

Народний депутат і володар титулу "Найсильніша людина України" Василь Вірастюк, який раніше склав присягу нардепа під оплески й вигуки "Ганьба!", пообіцяв не голосувати за "катастрофічні" ініціативи своєї фракції "Слуга народу".

Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

За словами Вірастюка, він не підтримає законопроекти "слуг", якщо буде з ними принципово не згоден.

Відео дня

"Звичайно, якщо буде щось таке катастрофічне, що мені абсолютно не заходить, як журналісти люблять говорити, "червоні лінії", я не буду голосувати", - пообіцяв народний депутат.

Як повідомляв УНІАН, 28 березня у 87-му окрузі на Івано-Франківщині відбулися довибори до Верховної Ради.

23 квітня ЦВК підтвердила перемогу кандидата від "Слуги народу" Вірастюка на цих виборах. Згідно з протоколом окружної виборчої комісії, Вірастюк набрав 15 тис. 536 голосів. Водночас його конкурент - кандидат від партії" За майбутнє" Олександр Шевченко - 15 тис. 114 голосів.

1 травня Велика палата ВС скасувала протокол ЦВК, за яким Вірастюк визнаний обраним народним депутатом. Рішення було прийнято за апеляційною скаргою Шевченка. 5 травня, враховуючи таке рішення суду, ЦВК встановила відсутність правових підстав для реєстрації Вірастюка народним депутатом.

19 травня ЦВК вдруге встановила результати виборів у 87-му окрузі. Результати встановлені без урахування даних голосування на 6 виборчих дільницях, голосування на яких ЦВК визнала недійсним. Переможцем став Вірастюк.

23 травня Верховний суд скасував протокол ЦВК про встановлення результатів виборів у 87-му окрузі та визнання Вірастюка обраним депутатом.

26 травня ЦВК оскаржила це рішення.

5 червня Велика палата Верховного суду залишила в силі протокол ЦВК, за яким Вірастюк визнаний обраним народним депутатом.