Антон Родненков та Іван Кравцов відмовилися відповідати на питання про Крим / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Члени Координаційної ради Білорусі Антон Родненков та Іван Кравцов, відмовилися відповідати на питання про анексію українського Криму Росією.

Як пише Апостроф, Родненков ухилився від відповіді на питання про статус окупованого півострова.

"Ми тут знаходимося як представники Координаційної ради. Навіть якщо я скажу, що думаю, це буде сприйнято як позиція когось, хто знаходиться в Координаційній раді. Ми бачимо раду як стіл, за який можуть сісти абсолютно різні сили. У ньому є різні політичні партії, які між собою не мають єдиної думки з приводу того ж Криму", - сказав він.

Читайте також"Ситуація складна": Тихановська в Литві відповіла, чий Крим

Також Родненков відмовився висловлювати свою особисту думку з даного питання пославшись на те, що вона так чи інакше буде сприйнята як думка Координаційної ради.

Своєю чергою, Кравцов здивувався подібному питанню, зазначивши, що Координаційна рада займається, перш за все, внутрішнім порядком Білорусі.

"Я теж утримаюсь від коментарів з цього питання, тому що я навіть не знаю, як це співвідноситься з тематикою нашої роботи і з тим, що відбувається. Останні три місяці ми суперсконцентровані на тому, що відбувається в Білорусі", - сказав він.

Родненков також уточнив, що питання про Крим не до них, оскільки вони не політики.

"Справа в тому, що це питання не зовсім до нас. Світлана Тихановська висловлювала свою думку з приводу Криму, Віктор Бабарико висловлювався, Валерій Цепкало, очевидно, теж. Вони політики, вони борються за владу, претендують на те, щоб керувати країною і вибудовувати, в тому числі, і зовнішньополітичні відносини. Координаційна рада цим не займається", - додав Родненков.

Викрадення Колеснікової та інших опозиціонерів: що відомо

  • Троє членів Координаційної ради опозиції - Марія Колеснікова, Іван Кравцов і Антон Родненков - 7 вересня були захоплені невідомими в Мінську, їх місцеперебування понад добу залишалося невідомим.
  • 8 вересня Кравцов і Родненков розповіли на прес-конференції в Києві, що їх схопили напередодні, перевозили з однієї будівлі в іншу з мішками на голові і допитували, після чого запропонували залишити країну. Вони погодилися виїхати разом із Колесніковою, проте коли машина прибула до білорусько-українського кордону, Колеснікова відмовилася її перетинати.
  • 9 серпня стало відомо, що Колеснікова виступає підозрюваною у справі про "публічні заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці".

Анексія Криму Росією

  • Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" щодо його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії.
  • 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.