Тетяна Плачкова: з 2003 року дамба Хаджибейського лиману перебуває в аварійному стані

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова направила депутатський запит прем'єр-міністру, міністрам інфраструктури, захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України, голові Одеської ОДА та меру Одеси щодо комплексного розв'язання питання, пов'язаного з аварійним станом безхазяйної гідротехнічної споруди – дамби Хаджибейського лиману.

Про це парламентарій повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Побудовані та введені в експлуатацію за радянських часів гідротехнічні споруди в основному не перебувають на балансі жодного підприємства, органу державної влади або органу місцевого самоврядування. З 2003 року дамба Хаджибейського лиману знаходиться в аварійному стані - і досі це питання не вирішене", - зазначила Тетяна Плачкова.

Відео дня

Читайте такожУряд зобов'язаний негайно зайнятися аварійним станом дамби Хаджибейського лиману-нардеп Плачкова

За оцінками фахівців, у разі прориву дамби буде затоплено близько 2300 га території, постраждають тисячі людей, залізнична гілка, понад 50 підприємств і організацій, навчальні заклади, пологовий будинок і Центр сімейної медицини. Без енергозабезпечення, водопостачання та водовідведення залишиться Суворовський район Одеси і центральна частина міста.

"З метою недопущення аварії прошу невідкладно вжити заходів, передбачених Цивільним кодексом України, для отримання відповідним органом права власності на безхазяйну споруду та для фінансування робіт із реконструкції (капітального ремонту) дамби Хаджибейського лиману", - йдеться в депутатському запиті.