Росіяни зносять українські міста з лиця землі / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Друзям України приємно сидіти в затишних кафе і дивитися на фотографії українських міст, які у прямому ефірі зносять з лиця землі.

Про це звертаючись до західних партнерів написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

"Судячи з усього, нашим друзям приємно сидіти в затишних кафе Парижа, Берліна, Нью-Йорка чи Будапешта. Неспішно пити чорну каву з круасаном і довго дивитися на фотографії українських міст, які у прямому ефірі зносять з лиця землі", - написав Подоляк.

Відео дня

Він наголосив, що українські міста, "вмираючи, все-таки борються".

Подоляк: мабуть, нашим західним друзям приємно сидіти в затишних кафе і дивитися фото зруйнованих українських міст

Як повідомляв УНІАН, з початку повномасштабного вторгнення Росії до України українська влада та громадяни закликають західних партнерів посприяти закриттю неба над Україною.

На цьому у своїх заявах неодноразово наголошував президент Володимир Зеленський, а також інші представники української влади.

Зокрема, 6 березня Подоляк звернувся до західних партнерів і сказав, що поки вони думають, війська РФ намагаються зруйнувати всі наші аеродроми. "Щоб у нас не було жодних літаків. Щоб ми не могли закрити небо самотужки. Щоб потім бомбити мирні міста та вбивати мирних мешканців", - зазначив він.

Того ж дня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ допомогти захистити Україну від російських варварів, надати їй бойову авіацію та закрити небо над країною.

Зокрема, Кулеба опублікував фото величезної 500-кілограмової російської бомби, яка впала на житловий будинок у Чернігові і не вибухнула. Міністр наголосив, що багато інших бомб все ж таки вибухнули, вбиваючи невинних чоловіків, жінок і дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: