Бріджит Брінк переконувала Майка Джонсона підтримати Україну озброєнням / фото УНІАН

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк переконувала нового спікера Палати представників (нижня палата Конгресу) Майка Джонсона у важливості продовження надання зброї України. Про це посол США повідомила у мережі X (Twitter).

"Мала честь зустрітися зі спікером Конгресу США Майком Джонсоном, щоб обговорити важливість надання Україні можливостей для зупинки російської агресії в Європі", - повідомила Брінк та опублікувала спільне фото з Джонсоном.

Майк Джонсон поставив під сумнів важливість виділяти допомогу Україні

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня спікера Палати представників США Кевіна Маккарті відправили у відставку. Після розгляду кількох кандидатур 25 жовтня Палата представників США проголосувала за обрання нового спікера.

Відео дня

Цю посаду отримав представник Республіканської партії Майк Джонсон від штату Луїзіана.

Примітно, що раніше Джонсон виступав проти допомоги Україні. ЗМІ пишуть, що він голосував лише за ленд-ліз, а потім поступово виступав за скорочення підтримки. Також він проголосував проти надання Києву допомоги на $40 млрд.

Наприкінці жовтня Джонсон виступив за надання підтримки Україні, але за певних умов.

Він заявив, що не можна дозволити президенту РФ Володимиру Путіну перемогти в Україні. Водночас Джонсон виступив за те, аби Україна більше звітувала щодо витрачених грошей. Крім цього, республіканці прагнуть отримати додаткову інформацію про стратегію адміністрації президента США Джо Байдена щодо України, і зокрема, про кінцеву мету України у війні.

Вас також можуть зацікавити новини: