Пономарьов поділився думкою, як можуть розвиватись події в Росії / фото УНІАН

Після формальної процедури "виборів президента" в РФ повноваження Путіна припиняються 6 травня, тому справжня російська опозиція має створити тіньовий уряд, який буде поступово поширювати свій вплив на територію РФ через озброєні дії.

Російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов поділився думкою, як можуть розвиватись події в РФ. 

Навіть опозиційно налаштовані пересічні росіяни приймають участь в голосуванні, бо не мають альтернативи інакше виразити свій протест проти війни та ситуації в Росії.

Відео дня

"Насправді, жодного сенсу взагалі брати участь в цих виборах нема", - зазначив він.

Пономарьов вважає, що російська опозиція, яка закликає росіян прийти на виборчі дільниці, щоб просто зіпсувати бюлетені або "голосувати за будь-якого з кандидатів та називає себе мирною опозицією, насправді просто боягузи".

"Є справжня опозиція і вона також зараз прийшла на виборчі дільниці, але прийшла на дільниці Курської та Бєлгородської областей зі зброєю. Я дуже пишаюсь того, що Путін каже, що ми можемо таким чином зірвати ці вибори. Тобто, повпливати на всю територію РФ. Також пишаюсь, що за його словами, це все зроблено для того, щоб потім обмінювати звільнену територію на зараз тимчасово окуповану територію України. Це означає, що він вже вважає нас справжньою силою… Операція буде поширюватись і врешті-решт ми зможемо на практиці довести, що Путін більше не є президентом РФ", - акцентував він.

Пономарьов зауважив, що в Росії взагалі знищений інститут виборів і Кремль не використовує механізм участі у виборах навіть "ручної" опозиції, бо це вже не потрібно. Все зробили таким чином, що жоден опозиційний кандидат не мав змоги ні висунутись на виборах, ні агітувати, ні перемогти. 

"Тобто, виборів не існує, а це просто така формальна процедура. Тому, я вважаю, що нам всім потрібно це так і сприймати. Якщо до того могли теоретично казати, що ось більшість була за Путіна, що була якась конкуренція і опозиція її програла, то зараз незаконна сама його участь в цих виборах. Саме тому 6 травня його повноваження будуть припинені і нам потрібно відверто казати, що існує інша альтернатива. Створити тіньовий уряд, який буде поступово поширювати свій вплив на територію РФ через озброєнні дії", - підкреслив Пономарьов.

Щодо результату, то на його думку, цього разу Путін намалює собі підтримку близько вісімдесяти п’яти відсотків.

"Я вважаю буде десь приблизно між 80-85%, при 70% явки", - спрогнозував Пономарьов.

Щодо реакції Заходу та ймовірності визнання Путіна незаконно обраним президентом через те, що вибори проходили на тимчасово окупованих територіях України, то західні країни "на сто відсотків будуть казати, що самі вибори не є вільними і справедливими".

"А ось як вони будуть називати Путіна, то з цим величезне питання", - резюмував Пономарьов.

Вибори в РФ - деталі

У РФ 15-17 березня тривають президентські вибори, які називають "виборами Путіна", тому що жодному опозиційному або антивоєнному кандидату не дозволили взяти участь в них.

Варто зазначити, що Верховна Рада та МЗС України закликали Захід не визнавати результатів виборів президента Росії на тимчасово окупованих територіях та наголосили, що результати цих незаконних виборів не матимуть жодних юридичних наслідків.

Також варто нагадати, що від 12 березня на території Курської та Бєлгородської областей РФ триває "обмежена військова операція" легіону "Свобода Росії", РДК і Сибірського батальйону. 

Російські добровольці, які воюють на боці України і прорвалися через кордон РФ, зазначали, що мета місії на найближчі дні, щоб як мінімум в кількох областях Росії "путінських" виборів точно не було. Стратегічна ціль на майбутнє - дійти до Москви. 

Вас також можуть зацікавити новини: