Медведєв зазначив, що "це не дитяча гра в сірники або безневинна витівка із зеленкою" / фото ua.depositphotos.com

Експрезидент Росії Дмитро Медведєв, відомий своїми безглуздими висловлюваннями, пригрозив статтею про держзраду тим, хто псує бюлетені на так званих виборах у РФ, що відбуваються зараз.

Він назвав цих людей "негідниками" і "зрадниками", а також пригрозив їм найсуворішою розправою.

"Усі негідники, які скоюють злочини на виборчих дільницях або поруч із ними (підпали, вандалізм тощо), мають пам'ятати, що їх може бути притягнуто до відповідальності аж ніяк не за ст. 141 КК РФ "Перешкоджання здійсненню виборчих прав або роботі виборчих комісій". Вони - зрадники, і їхні діяння можуть бути кваліфіковані набагато суворіше: за ст. 275 КК РФ - державна зрада у формі надання іноземній державі будь-якої допомоги в період війни. Якщо їхні дії утворюють склади інших злочинів, передбачених гл. 29 КК РФ (злочини проти основ конституційного ладу і безпеки держави), - то і за іншими статтями кримінального закону", - написав він.

Відео дня

Медведєв зазначив, що "це не дитяча гра в сірники або безневинна витівка із зеленкою".

"Це пряме сприяння тим виродкам, які сьогодні обстрілюють наші міста. Кримінальні активісти на виборчих дільницях повинні усвідомлювати, що за свій вчинок можуть загриміти років на двадцять особливого режиму", - заявив Медведєв.

Вибори в Росії - деталі

У Росії проходять так звані президентські вибори, водночас деякі громадяни висловлюють ставлення до того, що відбувається, у вкрай активний спосіб. Так, по всій території РФ повідомляють про випадки псування бюлетенів і підпали кабінок і виборчих дільниць.

Так, повідомляється про кілька випадків псування бюлетенів, коли люди виливали в урни зеленку або чорнило. Так, у Сімферополі дівчина залила урну з виборчими бюлетенями зеленкою. Вона пронесла зеленку в пакеті з-під соку. Свої дії вона знімала на телефон. При цьому співробітник поліції не став їй заважати, а спокійно спостерігав, поки вона доллє зеленку до кінця, і лише потім повів її.

Вас також можуть зацікавити новини: