Київ періодично затоплює після дощу / УНІАН

Вчорашні зливи у столиці в черговий раз показали абсолютну недієздатність київської влади.

Про це на своєму каналі в Youtube заявив народний депутат Олександр Дубінський.

«Нинішня влада нічого не робить у займаному нею місті. Я кажу займаному – тому що вони його по суті окупували, доять, збирають гроші з комунальних підприємств. За моїми відомостями, одними відкатами вони збирають 12 мільярдів гривень на рік, тобто 400 мільйонів доларів», - заявив він.

Відео дня

На думку нардепа, таке ставлення влади до комунального господарства в черговий раз відбилося в калюжах, затоплених підземних переходах, розв'язках, залитих вулицях тощо.

Читайте такожНегода в Києві: на дорогах затори, частина вулиць затоплені й завалені деревами (фото, відео, карта)

«У Києві не залишилося нормальної системи зливової каналізації. По-перше, її ніхто не чистить, по-друге, в її залишки забиваються палі все нових і нових висоток, які перекривають стічні колодязі. Ось звідси, власне, і колапс», - пояснив він.

Але замість того, щоб боротися зі свавіллям Кличка, фракція монобільшості мимрить і не може висунути нормального кандидата в мери столиці.

«Абсолютно безкарна поведінка Кличка і ко, які не звертають увагу на Офіс президента, Кабмін, правоохоронні органи, пов'язана з тим, що досі немає кандидата, який міг би боротися з діючим мером», - пояснив Дубінський.

Він нагадав, що рішення «Слуги народу», про те, щоб виставити сильного кандидата, досі не прийнято.

«Всі намагаються хорошого хлопця висунути, гарного, якого завгодно, тільки не боєздатного. Через що може скластися враження, що замість того, щоб боротися з Кличком, ми з ним домовляємося. Але я особисто не хочу мати з ним нічого спільного», - заявив депутат.

Читайте такожНардеп Дубінський запропонував низку кроків для проведення праймеріз перед місцевими виборами

Крім того, нагадує народний обранець, у прокуратурі «вмирають» п'ять або шість кримінальних справ проти заступників мера, у тому числі Поворозника: його зловили на хабарі в 125 тисяч доларів. Причина, на думку Дубінського, в тому, що генпрокурор Венедіктова змінює то процесуального керівника, то слідчу групу.

«Така ж ситуація Непопом, Густелєвим і десятком інших керівників комунальних підприємств, які спіймані на хабарі, але ніхто з них так і не дійшов до суду. Тому що старт цих кримінальних справ буде означати початок кінця політичної кар'єри Кличка. Адже ці справи покажуть, хто стоїть за корупційними потоками і які їхні обсяги», - пояснив Дубінський і додав, що підготував запити по цих справах у прокуратуру.

«Якщо ми хочемо виграти в Києві, треба вигравати, а не сидіти, склавши руки, як це виглядає зі сторони», - підсумував нардеп.