Ілюстрація REUTERS

Україна має намір розширити своє представництво в Тристоронньій контактній групі щодо Донбасу.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю LB.ua.

«Поміняти склад делегації є правом України. Ми його поміняли, затвердили, отримали підтримку з боку французьких, німецьких партнерів. Точно таке ж наше суверенне право - як однієї зі сторін Тристоронньої контактної групи - запросити до роботи експертів, запрошених гостей, кого завгодно. Так от, група з чотирьох людей, яких ми ввели на першому засіданні політичної підгрупи, буде розширена. Їх буде набагато більше», - сказав Єрмак.

Відео дня

Читайте такожМінські угоди не відповідають реаліям і потребують щонайменше модернізації – віце-прем'єр

За його словами, «цифри можуть змінюватись. Керівники нашої делегації будуть формувати групу цих представників залежно від аспекту обговорень. Їх основна мета - консультації, участь в обговоренні законодавчих актів. Логіка така: у Мінську є чотири групи. Серед них - політична, у якій розглядаються три законодавчі акти. У Мінських угодах прописано, що законодавчі акти повинні бути узгоджені з представниками територій».

Як сказав Єрмак, в угодах не прописана процедура погодження і не прописано, хто такі представники територій.

Читайте також"Жодних перемовин з "ЛДНР": журналісти-переселенці братимуть участь у засіданнях ТКГ щодо Донбасу

«Ми бачимо цей вихід наступним чином: разом з трьома сторонами переговорів присутні представники кожної із сторін. З нашого боку, я вже говорив, це можуть бути: представники громадянського суспільства, люди, які проживають сьогодні на підконтрольних територіях, але не мають відношення до "ЛНР/ДНР", не брали участь у військових діях, на їх руках немає крові і т. д. Або це тимчасові переселенці, які вимушено виїхали, або люди, які - в силу свого місця народження - мають юридичну прив'язку конкретно до цих територій", - додав керівник Офісу президента України.

Як повідомляв УНІАН, раніше віце-прем'єр Олексій Резніков розповів, як Україна "викликала ступор" у росіян на переговорах по Донбасу.