21 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий сам зателефонувати президенту Росії Володимиру Путіну / Ілюстрація REUTERS

У Кремлі заявили, що готові обговорювати з президентом України Володимиром Зеленським лише двосторонні відносини.

Як повідомляє ТСН, про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у програмі "Москва. Кремль. Путін", пишуть російські ЗМІ.

Читайте такожНакопичення військ Росії біля України: ЗМІ дізналися дату засідання Ради НАТО – РФ

Відео дня

Втім, заявив Пєсков, спілкуватися як зі стороною конфлікту на Донбасі вони не будуть.

"Ви знаєте, що Зеленський хоче поговорити з Путіним як зі стороною конфлікту. Питання врегулювання - питання не до Путіна. Путін каже: якщо ви хочете спілкуватися, поговорімо про двосторонні відносини", - сказав представник Кремля.

На питання, чи може Зеленський приїхати на зустріч глав держави СНД в Санкт-Петербурзі, Пєсков розсміявся: "Зеленський може приїхати, безумовно, але я не думаю, що він це зробить".

Зустріч Зеленського з Путіним:

  • 21 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий сам зателефонувати президенту Росії Володимиру Путіну, якщо адміністраціям глав держав не вдасться домовитися про зустріч.
  • Президент підкреслив, що зараз він з Путіним не спілкується.
  • 23 грудня президент Росії Володимир Путін заявив, що вибудувати відносини з президентом України Володимиром Зеленським практично неможливо.
  • Президент РФ вважає, що в Україні "знищують" людей, які хочуть налагоджувати відносини з Росією.
  • Раніше прес-секретар Зеленського Сергій Нікіфоров повідомив, що "президент України буде готовий обговорювати запропонований Москвою порядок денний, як тільки з українсько-російських відносин зникнуть такі фундаментальні питання, як окупація Росією частини української території або утримання в заручниках українських громадян".