Депутати від "Слуги народу" виступають за проведення праймеріз перед місцевими виборами / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко розповів, як можуть проводитися партійні праймеріз напередодні місцевих виборів.

"Вони (праймеріз, — УНІАН.) повинні бути публічними й прозорими, коли йдеться про кандидата в мери Києва від "Слуги", - написав Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожПрезидент пообіцяв, що праймеріз в Києві будуть

Відео дня

Нардеп поділився своїм баченням внутрішньопартійних праймеріз: члени парламентської фракції збирають підписи за кандидата, наприклад, 25; на основі цього формується шорт-лист претендентів; потім кияни висловлюють свою думку про список.

Ткаченко наголосив, що всі кандидати повинні відповідати жорстким критеріям:

- жити в Києві, знати проблеми столиці;

- пройти тести на профпридатність — як при прийомі на держслужбу;

- бездоганно володіти українською мовою і, звичайно ж, англійською не нижче intermediate;

- мати чітку програму розвитку Києва на п'ять років.

"На підставі зазначеного вище, з трьох кандидатів, що набрали більшу кількість голосів, партія висуває сильного кандидата в мери", - написав нардеп від "Слуги народу".

Як повідомляв УНІАН, 131 депутат з фракції "Слуга народу" підписали звернення до президента Володимира Зеленського з проханням переконати керівництво партії СН провести внутрішньопартійний праймеріз для відбору кандидатів в мери всіх великих міст, що мають стратегічне значення для країни.

20 травня Зеленський, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції, заявив, що праймеріз у партії «Слуга народу» перед виборами мера Києва відбудеться, і він буде підтримувати на цих виборах його переможця.

«Що стосується праймеріз. Я в Києві буду підтримувати кандидата в мери Києва від партії «Слуга народу». Чи буде праймеріз? Буде! Чи будуть входити в праймеріз кандидати в мери Києва не тільки від «Слуги народу»? Обов'язково будуть і кандидати від «Слуги народу», тобто ті, хто є депутатами «Слуги народу», і будуть незалежні люди, які готові боротися на відкритому праймеріз на засіданні нашої фракції «Слуга народу». Тому обов'язково. Хто буде кращим - того я і підтримаю », - заявив він.