Корнієнко сподівається, що "Тищенко втретє на ті ж граблі не наступить" / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

"Слуга народу" Микола Тищенко "не в захваті" від догани, яку винесли йому колеги по партії через проведення вечірки під час карантинних обмежень.

Про це в суботу, 22 травня, розповів глава партії "Слуга народу" і заступник голови однойменної парламентської фракції Олександр Корнієнко в інтерв'ю 24 каналу.

"Я знаю його реакцію на догану. Він точно не в захваті від цього, як і будь-яка людина, яку публічно обговорюють", - сказав він.

За словами Корнієнка, догана є "серйозним покаранням".

"Це перший прецедент в історії партії, такого ще не було. У нашому статуті два види таких покарань: догана і виключення з партії. З партії виключали тільки нардепа Олександра Дубінського за його системну непокору", - розповів Корнієнко.

Депутат також висловив сподівання, що "Тищенко втретє на ті ж граблі не наступить".

Читайте також"Б'є по рейтингу": Зеленський визнав, що йому соромно за дії деяких його людей

Скандал з вечіркою Тищенка: що сталося

  • Нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко знову відзначився порушенням карантину. За даними ЗМІ, депутат вирішив влаштувати пишну вечірку на честь дня народження своєї дружини Алли Барановської.
  • Вона пройшла в ресторані готелю Fairmont. Умови локдауну в Києві на той час забороняли роботу ресторанів і готелів в будь-який час доби, крім ранкового.
  • Один з помічників нардепа заявляв, що святкування дня народження дружини Тищенка проходило вдома у "слуги народу". Втім, журналістам вдалося зафіксувати його машину біля готелю, де відбулася вечірка.
  • За фактом порушення карантину поліція почала кримінальне провадження.
  • Сам Тищенко заявив, що карантин не порушував. А його дружина зазначила, що на вечірці було понад 20 осіб, всі вони заздалегідь нібито здали тести на COVID-19.
  • У підсумку нардеп отримав догану за вечірку на честь дня народження дружини під час карантинних обмежень.