Російського дипломата вислали з України / Ілюстрація REUTERS

Старший дипломат посольства РФ у Києві Євген Черніков, якого оголосили в Україні небажаною особою, покинув територію країни.

Читайте такожРосія погрожує подальшим видворенням українських дипломатів – Єнін

Про це з посиланням на ТАСС повідомляє "РБК".

Відео дня

"Оголошений українською стороною персоною нон грата російський дипломат покинув територію країни", - заявили в російському посольстві.

19 квітня МЗС України направив ноту про оголошення одного з радників посольства Російської Федерації в Києві небажаною особою у зв'язку з діяльністю, несумісною з його дипломатичним статусом. Йому дали 72 години на те, щоб покинути територію України

Це стало відповіддю української сторони на провокацію, яку російська ФСБ організувала щодо українського консула в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.

Затримання консула України в Санкт-Петербурзі: головне

  • 16 квітня співробітники ФСБ затримали консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.
  • У спецслужбі стверджували, що Сосонюк нібито намагався отримати закриту інформацію, що міститься в базах даних російських правоохоронних органів.
  • У відомстві підкреслили, що така діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і носить «явно ворожий характер щодо Російської Федерації».
  • В українському МЗС висловили обурення інцидентом.
  • Згодом стало відомо, що Росія висилає українського консула, затриманого в Петербурзі.
  • Водночас Україна вирішила дзеркально вислати російського дипломата з Києва у відповідь на провокацію в Санкт-Петербурзі.