Торт "Сльози ангела" / depositphotos.com

Пісочна основа, ніжна сирна начинка і повітряна меренга - торт "Сльози ангела" своєю незвичайною назвою зобов'язаний крапелькам, які з'являються на його поверхні після приготування. Цікаво, звідки вони беруться?

Сирний торт "Сльози ангела" - рецепт

Інгредієнти (на форму 20 см)

Пісочне тісто:

Відео дня
  • борошно - 110 г;
  • вершкове масло (82%, холодне ) - 70 г;
  • жовток - 1 шт.;
  • цукор - 40 г;
  • сіль - дрібка.

Сирний шар:

  • сир - 400 г;
  • жовтки - 2 шт.;
  • цукор - 60-100 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • сметана 20% - 100 г;
  • манка - 1 ст. л.

Меренга (білковий крем):

  • білки - 3 шт.;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • ванільний цукор - 1 ч. л.;
  • сіль - дрібка.

Як приготувати сирний торт "Сльози ангела"

Для пісочного тіста змішайте борошно, сіль. Натріть масло в сухі інгредієнти, вмочуючи його в борошно. Змішайте цукор з жовтком і додайте до масла з борошном, замісіть тісто. Розкачайте його між двома листами пергаменту у круг і покладіть в холодильник на 10 хвилин. Дістаньте тісто з холодильника, зніміть пергамент і викладіть у форму, формуючи бортики. Поставте в морозилку на 10 хвилин.

Для сирної начинки перетріть блендером сир, сметану, цукор і ванільний цукор. Додайте манку і жовтки і перемішайте до однорідної маси. Вилийте начинку на основу і поставте випікатися в розігріту до 180°C на 30-35 хвилин.

Для меренги збийте білки з сіллю і цукром до стійких піків. Викладіть на сирний шар, формуючи ложкою будь-який рельєф, і випікайте ще 10 хвилин при 160°С. Дістаньте форму з тортом і накрийте зверху великою мискою або каструлею, залиште до повного охолодження. Зніміть миску або каструлю - на торті з'являться чарівні крапельки. Акуратно зніміть форму з торта.

Вас також можуть зацікавити новини: