
Печиво з родзинками – дуже смачна домашня випічка. М'які, здобні й ароматні смаколики готувати доволі просто й швидко.
Пісочне печиво з родзинками
- Борошно - 360 г
- Вершкове масло - 160 г
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 100 г
- Родзинки - 150 г
- Розпушувач - 2 ч. л.
- Сіль - 0,25 ч. л.
- Цедра апельсинова або лимонна - 1 ч. л.
Масло слід заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким. Родзинки перебрати й залити гарячою водою на 10 хвилин. Потім добре промити та просушити на рушнику.
Читайте такожНіжне сирне печиво: як приготувати апетитну домашню випічкуПриготування тіста. Масло збити з цукром і сіллю на середніх оборотах – маса повинна стати світлою й пишною. Додати яйця і збивати ще 3-4 хвилини.
Борошно змішати з розпушувачем і в декілька прийомів просіяти в збиту масу, щоразу перемішуючи лопаткою.
Додати цедру та родзинки, добре замісити однорідне тісто, яке злегка липнутиме до рук.
Сухими руками сформувати з тіста невеликі кульки і викласти на деко, застелене пекарським папером або килимком. Злегка притиснути їх пальцями, надаючи форму коржиків. Товщина кожного пряничка має близько 1 см.
Відправити у заздалегідь розігріту до 200°С духовку на 15-16 хвилин. Готове печиво накрити легким рушником й остудити прямо на деку.
Печиво з родзинками
Борошно - 300 г
Родзинки - 200 г
Цукор - 160 г
Ванільний цукор - 20 г
Вершкове масло - 140 г
Жовтки - 6 шт.
Ром або коньяк - 4 ст. л.
Лимон - 2 шт.
Натерти з лимона або апельсина цедри.
Вичавити із цитрусових сік. Замочити родзинки в соку з ромом мінімум на 4 години. Упродовж цього часу їх слід декілька разів перемішати.
Нарубати витягнуте з холодильника вершкове масло на дрібні кубики.

Міксером змішати масло, яєчні жовтки, борошно, цукор, ванільний цукор та лимонну цедру. Додати пару чайних ложок рідини, в якій вимочували родзинки, і продовжити мішати.
Руками вмішати в тісто родзинки і зробити з нього грудку. Сформувати з тіста печиво.
Відправити печиво випікати у попередньо прогріту до 180°С духовку приблизно 20 хвилин. Готове печиво обов'язково потрібно остудити.
Медове печиво з родзинками
- Борошно - 250 г
- Мед - 170 г
- Горіхи - 0,5 ст.
- Родзинки - 0,5 ст.
- Кориця, коріандр і мускатний горіх - 1 ч. л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
Для глазурі
- Молоко - 2 ч. л.
- Цукрова пудра - 3-4 ст. л.
Мед повинен бути рідкої консистенції. Додати до нього борошно, змішане із розпушувачем, та прянощі. Перемішати до однорідного стану.
Читайте такожСмачні повітряні тістечка: як приготувати профітролі із заварним кремомВ отримане тісто додати підсушені горіхи та вимочені й обсушені родзинки.
Взяти змащене деко, змастити його маслом або застелити пекарським папером чи силіконовим килимком. Викласти тісто, розподілити його в пласт товщиною близько 1 см спочатку руками, а потім вирівняти качалкою.
Відправити у розігріту до 180°С духовку і випікати близько 15 хвилин.
Приготування глазурі. Молоко змішати з цукровою пудрою, додаючи її порціями, щоб вийшла густа біла маса.
На ще гаряче печиво нанести глазур, нарізати на порційні квадрати або прямокутники.