Млинці з сиром / depositphotos.com

Млинці смачні самі по собі, а якщо в них загорнути начинку - навряд чи хтось відмовиться від такого десерту. Ми розповімо, як приготувати млинці з сиром і як їх можна запекти в духовці, щоб вони танули в роті - рецепти на Масляну з солодкою і солоною начинкою.  

Раніше ми розповідали, як зустрічати Масляну 2023 і що означає кожен день тижня.

Тісто на млинці - універсальний рецепт

Цей рецепт тіста для млинців універсальний, тому його можна використовувати як для солодких, так і для солоних начинок. Для приготування вам знадобиться:

Відео дня
  • борошно - 200 г;
  • молоко - 500 мл;
  • яйця - 2 шт.;
  • цукор - за смаком;
  • сіль - дрібка;
  • олія - 2 ст. л.

Змішайте яйця з цукром і сіллю, додайте молоко, добре перемішайте. Через сито, порціями, додайте борошно, постійно помішуючи вінчиком. Додайте олію і перемішайте.

Консистенція готового тіста повинна нагадувати рідку сметану.

Розігрійте сковорідку, змащену олією. Вилийте порцію тіста тонким шаром і розподіліть його по дну. Обсмажте млинці на середньому вогні до рум'яності з обох сторін.

Млинці з сиром

Нафаршируйте млинці солодким сиром і змастіть їх сметаною - в духовці вони красиво підрум'яняться, а начинка стане ще ніжнішою. Для приготування вам знадобиться:

  • сир - 400 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • сіль - 1/4 ч. л.;
  • сметана - 5 ст. л.;
  • олія - 1 ст. л.;
  • млинці - 10 шт.

Перетріть сир через сито, додайте яйце, цукор, сіль і сметану (2 ст. л.) і збийте міксером. Покладіть начинку в млинці і загорніть кожен в трубочку або конвертиком. Змастіть маслом форму і викладіть в неї млинці з сиром. Змастіть зверху сметаною. 

Якщо млинці в формі виходять в кілька шарів, то змастити сметаною потрібно кожен з них.

Запікайте млинці 10 хвилин при температурі 200°С.

Млинці з сиром і чорницею

Млинці виходять надзвичайно смачними, якщо в сирну начинку додати ягоди. Такий десерт особливо люблять діти. Для приготування вам знадобиться:

  • сир - 350 г;
  • цукор - 180 г;
  • чорниця (можна заморожену) - 100 г;
  • сметана - 300 г;
  • олія - 1 ст. л.;
  • млинці - 10 шт.

Змішайте сир з цукром (60 г), додайте ягоди, акуратно перемішайте. Викладіть начинку на мМлинці, скрутіть в трубочку. Розріжте кожен млинець навпіл і викладіть у форму, змащену маслом. Змішайте сметану і цукор (120 г). Залийте млинці і запікайте в духовці при температурі 200°C протягом 20 хвилин.

Готовність млинців можна визначити по рум'яній скоринці.

Млинці з сиром і зеленню

Соковита і ароматна начинка робить млинці неймовірно смачними. Для приготування вам знадобиться:

  • сир - 400 г;
  • сметана - 50 г;
  • свіжа зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля ) - 1 пучок;
  • вершкове масло 
  • млинці - 10 шт.

Перетріть сир через сито. Зелень кропу і петрушки дрібно порубайте, пір'я цибулі тонко наріжте.

Для сирної начинки можна використовувати також кінзу, базилік, шпинат або черемшу. 

Змішайте сир, зелень і сметану. Доведіть до смаку сіллю. Викладіть начинку на млинці і згорніть їх в трубочку або конвертиком. Викладіть млинці в форму, вмочуючи кожен в розтоплене вершкове масло. Змастіть сметаною і запікайте 10 хвилин при температурі 200°С.

Вас також можуть зацікавити новини: