Рецепт шоколадного кексу з бананом / фото ua.depositphotos.com

Дивовижно смачний шоколадний кекс – чудові домашні ласощі! Більш цікавим смак такої випічки зроблять, зокрема, додані банани. А щоб десерт став ще більш ароматним і апетитним, його слід покрити глазур’ю.

Шоколадно-банановий кекс

  • Борошно - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Вершкове масло - 120 г
  • Гіркий шоколад - 80 г
  • Какао-порошок - 20 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Банани стиглі - 2 шт.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. Л.

Масло слід заздалегідь дістати з холодильника, щоб пом’якшало. З’єднати його з цукром, збити міксером до пишноти.

Читайте такожНіжно-повітряний торт "Пташине молоко": як приготувати неймовірний десертПо одному додати яйця, щоразу ретельно збиваючи масу – вона повинна збільшитися в 2-3 рази.

Відео дня

Банани очистити від шкірки і поламати на шматочки. Ретельно розім'яти м'якоть виделкою.

Шоколад розтопити на водяній бані, охолодити до кімнатної температури. Під час розтоплювання можна додати 2-3 ст. л. молока або вершків.

У збиту масляно-яєчну суміш додати розтоплений шоколад і розім'яті банани. Збити все міксером до однорідності.

Борошно просіяти з какао та розпушувачем. Частинами всипати до масляно-бананової маси. Збити міксером на низькій швидкості.

Перекласти тісто в форму для кексу. Відправити у попередньо розігріту до 180°С духовку й випікати приблизно 45 хвилин. Готовий кекс перевернути на блюдо і вийняти з форми. Злегка охолодити та посипати какао.

Шоколадно-банановий кекс із горіхами

  • Борошно пшеничне - 150 г
  • Банани - 2 шт.
  • Какао порошок - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 80 г
  • Цукор - 120 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Яйця курячі - 1 шт.
  • Волоські горіхи - жменя

Для глазурі

  • Сметана - 100 г
  • Цукор - за смаком

Банани очистити й розтерти зі сметаною до гладкості.

З'єднати в одній мисці какао, борошно та соду. Перемішати і змішати з банановим пюре.

Як приготувати шоколадно-банановий кекс / фото gastronom.ru

М'яке масло розтерти з цукром. Потім вмішати туди яйце.

З'єднаємо бананове тісто з масляно-яєчною сумішшю. Ретельно розмішати та всипати нарубані горіхи.

Змастити форму вершковим маслом і налити тісто. Випікати 30-35 хвилин за температури 180-200°С. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою: якщо проткнувши кекс, вона виходить сухою – десерт готовий.

Зі сметани та цукру приготувати глазур, змішавши їх до повної однорідності. Полити нею зверху остиглий кекс.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: