Як готувати мішану яєчню / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато людей люблять починати день із яєчні. Такий смачний і ситний сніданок надовго наповнить енергією. Ця страва здається простою в приготуванні, але насправді ідеальна яєчня - це ціла наука.

Ми розповімо, як приготувати скрембл (мішану яєчню), щоб вийшло смачно, як у ресторані. Для цього недостатньо змішати потрібні інгредієнти і вилити на сковорідку. Запам'ятайте п'ять секретів, що зроблять яєчню ніжною і повітряною.

Відео дня

Додайте вершки

Класичний скрембл готують без добавок - лише збиті яйця та сіль. Але якщо хочете отримати ніжну і повітряну страву, то замість молока додайте жирні вершки (1 столову ложку на 2 яйця). Ретельно збийте масу вінчиком, щоб зробити однорідною, і відправляйте на сковорідку.

Якщо не любите або не маєте вдома вершків, то влийте в яєчну масу холодну воду.

Не приправляйте яєчню

Правильна приправа підкреслить смак яєчні, але не поспішайте додавати її в сирі яйця. Ось вам корисна порада, як приготувати смачну яєчню - приправляйте страву після приготування. Тоді смак стане набагато ніжнішим.

Як зробити скрембл із яєць / фото ua.depositphotos.com

Готуйте на маленькому вогні

Дуже часта помилка під час готування яєчні - занадто сильний вогонь, через що яйця виходять сухими та несмачними. Тому важливо смажити скрембл на слабкому або середньому вогні. Так він приготується повільно і збереже достатньо вологи. Яєчня вийде соковитою і дуже ніжною.

Рухайте сковороду

Шеф-кухарі радять готувати скрембл на суміші соняшникової олії та вершкового масла. Увімкніть середній вогонь і постійно рухайте сковорідку, злегка підкидаючи вгору шматочки яєчні. Так страва приготується рівномірно і не буде пересмаженою.

Як смачно приготувати яєчню / фото ua.depositphotos.com

Не залишайте готову яєчню на сковороді

Професійні кухарі радять готувати мішану яєчню не більш 30 секунд на добре розігрітій сковорідці за постійного помішування лопаткою або паличками. Потім вимкніть вогонь і перекладіть скрембл у тарілку.

Якщо залишити омлет у сковорідці, то страва пересмажиться і зменшиться в об'ємі. Навіть після вимкнення вогню сковорода залишається гарячою деякий час, а яєчня продовжує готуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: