Страви з білих грибів / фото ua.depositphotos.com

Білий гриб заслужено вважається найціннішим грибом України. Знайти такий дар мріє будь-який грибник. Він відомий своїм тонким ароматом і делікатним смаком. При приготуванні страви з білих грибів важливо не перебити смак продукту і не переготовити гриби. Раніше ми розповідали, що можна приготувати з помідорів швидко і смачно.

Суп з білими грибами

Ароматну першу страву можна приготувати як з сушеними, так і свіжими грибами. Грибний суп можна доповнити улюбленими овочами, зеленню або вершками. Страву також можна перебити блендером в пюре. Як приготувати смачний суп з білими грибами – читайте на УНІАН.

Жульєн з білими грибами

  • Білі гриби – 120 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Гриби перебрати і видалити бруд. Промити і обсушити рушником. Нарізати гриби соломкою. Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Потім викласти в сковороду гриби і обсмажувати до готовності грибів.

Відео дня

У сотейник або маленьку каструлю влити сметану, вмішати борошно, посолити і поперчити. Помішувати соус лопаткою поки він не загусне. Обсмажені гриби з цибулею викласти у форму для запікання. Залити сметанним соусом і посипати тертим сиром. Випікати 15 хвилин при 150 градусах.

Страви з білими грибами / фото ua.depositphotos.com

Різотто з білими грибами

Різотто – одна з найвідоміших страв італійської кухні. Готується вона з рису особливих сортів і бульйону. Часто різотто готують з морепродуктами або рибою. Ми ж пропонуємо осінній варіант. Різотто з білими грибами сподобається вам своїм благородним ароматом.

Мариновані білі гриби на зиму

  • Білі гриби – 500 г.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет 6% – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Чорний перець горошком – 5 шт.

Читайте такожЩо приготувати з фаршу: 4 простих і ситних страви для всієї родиниГриби вимити і очистити від бруду. Великі гриби порізати. Довести до кипіння в каструлі без кришки. Варити 20 хвилин, знімаючи піну. Гриби відкинути на друшляк. У воду після варіння грибів додати сіль, перець, лавровий лист і довести до кипіння.

Розсіл вилити в каструлю, викласти гриби і довести до кипіння на маленькому вогні. Після цього додати оцет і варити ще 5 хвилин. У стерилізовану банку покласти гриби і залити розсолом. Зберігати в коморі.

Вам також може бути цікаво: