Білий гриб заслужено вважається найціннішим грибом України. Знайти такий дар мріє будь-який грибник. Він відомий своїм тонким ароматом і делікатним смаком. При приготуванні страви з білих грибів важливо не перебити смак продукту і не переготовити гриби. Раніше ми розповідали, що можна приготувати з помідорів швидко і смачно.
Суп з білими грибами
Ароматну першу страву можна приготувати як з сушеними, так і свіжими грибами. Грибний суп можна доповнити улюбленими овочами, зеленню або вершками. Страву також можна перебити блендером в пюре. Як приготувати смачний суп з білими грибами – читайте на УНІАН.
Жульєн з білими грибами
- Білі гриби – 120 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Твердий сир – 100 г.
- Олія – 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Гриби перебрати і видалити бруд. Промити і обсушити рушником. Нарізати гриби соломкою. Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Потім викласти в сковороду гриби і обсмажувати до готовності грибів.
У сотейник або маленьку каструлю влити сметану, вмішати борошно, посолити і поперчити. Помішувати соус лопаткою поки він не загусне. Обсмажені гриби з цибулею викласти у форму для запікання. Залити сметанним соусом і посипати тертим сиром. Випікати 15 хвилин при 150 градусах.
Різотто з білими грибами
Різотто – одна з найвідоміших страв італійської кухні. Готується вона з рису особливих сортів і бульйону. Часто різотто готують з морепродуктами або рибою. Ми ж пропонуємо осінній варіант. Різотто з білими грибами сподобається вам своїм благородним ароматом.
Мариновані білі гриби на зиму
- Білі гриби – 500 г.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет 6% – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Чорний перець горошком – 5 шт.
Читайте такожЩо приготувати з фаршу: 4 простих і ситних страви для всієї родиниГриби вимити і очистити від бруду. Великі гриби порізати. Довести до кипіння в каструлі без кришки. Варити 20 хвилин, знімаючи піну. Гриби відкинути на друшляк. У воду після варіння грибів додати сіль, перець, лавровий лист і довести до кипіння.
Розсіл вилити в каструлю, викласти гриби і довести до кипіння на маленькому вогні. Після цього додати оцет і варити ще 5 хвилин. У стерилізовану банку покласти гриби і залити розсолом. Зберігати в коморі.
Вам також може бути цікаво: