
Православні віряни 24 квітня відзначають світле свято - Великдень. Період приготувань до нього щороку не змінюється - Страсний тиждень 2022 має свої традиції на кожен день. УНІАН з'ясував, яке скласти меню на Великдень, щоб із молитвою зустріти свято.
Раніше ми говорили про те, що потрібно робити в Чистий четвер 2022.
Пишні великодні паски
М'який кекс із родзинками та глазур'ю - обов'язкова страва на великодньому столі. Деякі українці купують паски в магазині, але більшість господинь печуть їх самостійно.
УНІАН пропонує смачний рецепт паски, який під силу освоїти навіть кулінару-початківцю.
Надзвичайно смачна сирна паска
Унікальна страва, яку можна приготувати тільки раз на рік - на Великдень. Сирна випічка має форму піраміди, що символізує Гроб Господній.
Записуйте рецепт сирної паски, щоб зустріти свято за всіма правилами.
Великодні яйця
Традиція фарбувати яйця на Великдень бере свій початок споконвіку і слов'яни усереднено її дотримуються. Існує два види яєць: крашанки (пофарбовані в різні кольори) і писанки (розписані вручну).
Переходьте за посиланням, щоб дізнатися, як пофарбувати яйця на Великдень.
Холодець - бабусин рецепт на Великдень
Ще одна традиційна страва - холодець із куркою або свининою. Таке частування люблять багато українців, а приготувати його можна з мінімуму продуктів. Єдиний нюанс - процес цей нешвидкий.
За посиланням - перевірений рецепт холодцю з ніжного м'яса.
Домашня ковбаса по-українськи
Завершальним акордом у святковій гастрономічній симфонії вважається соковита домашня ковбаса. Така ситна страва здавна з'являлася на столах українців - відмовитися від шматочка ароматного м'яса неможливо.
УНІАН уже розповів про те, як приготувати домашню ковбасу.