Традиційні страви на Великдень / фото ua.depositphotos.com

Православні віруючі 24 квітня відзначають світле свято - Великдень. Період приготувань до нього щорічно не змінюється - Страсний тиждень 2022 має свої традиції на кожен день. УНІАН з'ясував, яке скласти меню на Великдень, щоб з молитвою зустріти свято.

Раніше ми говорили про те, що потрібно робити в Чистий Четвер 2022.

Пишні великодні паски

М'який кекс з родзинками і глазур'ю - обов'язкова страва на великодньому столі. Деякі українці купують паски в магазині, але більшість господинь печуть їх самостійно.

Відео дня

УНІАН пропонує смачний рецепт паски, який під силу освоїти навіть початківцю кулінару.

Смачна сирна паска

Унікальне блюдо, яке можна приготувати тільки раз на рік - на Великдень. Сирна випічка має форму піраміди, що символізує Гроб Господній.

Записувати рецепт сирної паски, щоб зустріти свято за всіма правилами.

Крашанки

Традиція фарбувати яйця на Великдень бере свій початок споконвіку і слов'яни усереднено її дотримуються. Існує два види яєць: крашанки (пофарбовані в різні кольори) і писанки (розписані вручну).

Переходьте за посиланням, щоб дізнатися, як пофарбувати яйця на Великдень.

Холодець - бабусин рецепт на Великдень

Ще одне традиційне блюдо - заливне з куркою або свининою. Таке частування люблять багато українців, а приготувати його можна з мінімуму продуктів. Єдиний нюанс - процес цей нешвидкий.

За посиланням - перевірений рецепт холодцю з ніжного м'яса.

Домашня ковбаса по-українськи

Завершальним акордом у святковій гастрономічної симфонії вважається соковита домашня ковбаса. Таке ситне блюдо здавна з'являлося на столах українців - відмовитися від шматочка ароматного м'яса неможливо.

УНІАН вже розповів про те, як приготувати домашню ковбасу.

Вас також можуть зацікавити новини: