Дозволити безкоштовний проїзд для учнів пропонували ще минулого року / фото УНІАН

Львівські школярі отримали право на безкоштовний проїзд у місцевому громадському транспорті. Відповідну ухвалу ініціювали депутати фракції УКРОП у Львівській міській раді.

Укропівці пропонували дозволити безкоштовний проїзд для учнів ще минулого року. Однак місцева влада довго перешкоджала запровадженню такої пільги.

Читайте такожЛьвівська міськрада вирішила повністю відмовитися від маршруток

Відео дня

«Міський очільник Андрій Садовий тривалий час блокував це рішення, та під тиском громадськості й депутатів усе ж таки виніс розгляд цього питання на сесію міськради», – повідомив голова фракції УКРОПу у Львівській міськраді Ігор Телішевський.

За його словами, львівські школярі не сплачуватимуть за проїзд у громадському транспорті в будні з 7:00 до 20:00. Для цього вони муситимуть пред’явити оригінал учнівського посвідчення. Під час канікул, а також у вихідні та свята проїзд для школярів залишатиметься платним.

«Схожі пільги є в Івано-Франківську, що значно полегшує навантаження на гаманці місцевих батьків», – додав укропівець.

Раніше львівські депутати домовилися про безкоштовний проїзд для учнів з чотирма місцевими перевізниками. ПАТ «Львівське АТП 14630», ТзОВ «Успіх БМ», ТзОВ «Міра і К» і ТзОВ «Фіакр-Львів» підтримали ініціативу депутатів Львівської міськради, погодившись надати право безкоштовного проїзду учням середніх загальноосвітніх шкіл.