Російське силовики зацікавилися незадоволеними владою інтернет-коментаторами / fotokanal.com

У російській Бурятії поліція затребувала від місцевого видання «Номер один» видати IP-адреси користувачів, які залишили на сайті критичні коментарі на адресу місцевої влади.

Читайте такожУ російській Держдумі запропонували заборонити сайти та додатки для знайомств

Як повідомляється на сайті «Номер один», мова йде про коментарі до публікації «Уряд Бурятії витратить мільйони на оновлення автопарку та меблів», опублікованої 2 листопада. У матеріалі йшлося про закупівлю коштовних машин та меблів для чиновників місцевого уряду. На зазначені цілі витратять понад 7 млн рублів.

Відео дня

Публікація, як наголошується, викликала гнів та обурення читачів. Користувачі почали критикувати місцеву владу в коментарях.

7 листопада до редакції надійшло одразу два листа з МВС Бурятії. Одне з них прийшло з Центру з протидії екстремізму, друге – з відділу «К». Силовики вимагають надати персональні дані коментаторів.

Так, у Центрі протидії екстремізму вважають, що коментарі до статті «схиляють до перешкоджання діяльності державних органів влади». У відділі «К» взагалі ніяк не обґрунтували свої вимоги, пославшись лише на закони «Про поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність».

Редакція підготувала відповідь для силовиків. У ньому йдеться, що відповідно до законодавства РФ вона не має право надати інформацію про IP-адреси, оскільки вони відноситься до персональних даних.

Раніше в Росії затвердили заборону на анонімне користування месенджерами.