Учень відкрив вогонь по вікнах школи і припаркованим біля будівлі автомобілям / фото Pixabay

Учень дев'ятого класу Павло К. в селищі Абалаково Єнісейського району Красноярського краю намагався застрелити однокласника в будівлі школи з мисливської рушниці.

Про це «360» повідомили очевидці.

Відзначається, що учень відкрив вогонь по вікнах школи і припаркованих біля будівлі автомобілях, до самої школи зайти йому не вдалося.

Відео дня

У школі розповіли, що у стрільця легка розумова відсталість, він навчався в корекційному класі.

«Хлопчик з рушницею прийшов на територію школи, його у фойє зустрів черговий. Запитав, навіщо він прийшов, хлопчик розвернувся і вийшов з будівлі. Через п'ять хвилин прибув дільничний. На вулиці школяр відкрив стрілянину», — сказав представник шкільної адміністрації.

Читайте такожУ Москві старшокласник прийшов до школи з ножем, він погрожує накласти на себе руки

Адміністрація школи відразу віддала розпорядження закрити всі входи в школу. В результаті події ніхто не постраждав. Стрілка затримали. Зараз на місці працює поліція.

Один з учнів школи розповів, що Павло прийшов помститися однокласнику, який побив його незадовго до того. Нібито дев'ятикласник встиг зробити постріл у бік кривдника, який втікав, але не влучив. Пізніше вчитель селищної школи спростував цю інформацію. За словами педагога, не було ніякого пострілу у бік іншого учня, і все це «придумали учні».

Відомо, що Павло К. знаходиться під опікою бабусі та дідуся. Його маму і тата позбавили батьківських прав. Під опіку літніх людей потрапили також дві його сестри і брат, який зараз перебуває на домашньому навчанні.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня студент Керченського політехнічного коледжу Владислав Росляков відкрив стрілянину і влаштував вибух в навчальному закладі, після чого наклав на себе руки. У результаті події загинув 21 чоловік, близько 50 були госпіталізовані. Кримінальну справу, порушену за статтею "Теракт", було перекваліфіковано на статтю "Вбивство".