В Росії пропонують відправити на "Євробачення" ансамбль рязанського десантного училища / Скріншот - Youtube, Elen5794

Депутат російської Держдуми від ЛПДР Олександр Шерін запропонував міністру культури РФ Володимиру Мединскому та гендиректора ВДТРК Олегу Добродєєву замість Сергія Лазарєва відправити від Росії на "Євробачення" групу "Крылатая пехота".

Як повідомляють «РИА Новости», пропозиція пов'язана з позицією Лазарєва щодо окупації Криму. Співак публічно заявив про те, що "він особисто не бачить Крим у складі Росії".

Читайте також"Краще не їхати туди взагалі": у Кабміні різко висловилися про учасників Євробачення через гастролі до РФ

"Таким чином, скерування російською державною інформаційно-ідеологічною організацією на міжнародний конкурс кандидата з публічно висловленою антиросійською позицією б'є по самих принципах державного устрою Російської Федерації, його престижу, це абсолютно неприпустимо", - йдеться у зверненні Шеріна на ім'я Мединського.

Депутат пропонує ВДТРК висунути для участі в «Євробаченні» групу "Крылатая пехота", що діє у складі Рязанського гвардійського вищого повітряно-десантного ордену Суворова двічі командного Червонопрапорного училища імені генерала армії Маргєлова.

"Цей колектив широко відомий своєю творчістю, основним мотивом якого є патріотизм, військова доблесть, історія Вітчизни... Вважаю, що щирість, талант і внутрішні творчі мотиви будуть запорукою виступу "Крылатой пехоты" на конкурсі "Євробачення" на найвищому виконавчому рівні та сприятимуть підтримці наших учасників конкурсу серед широких мас населення Росії", - йдеться у зверненні парламентаря.

Раніше одіозний російський політик, лідер ЛДПР Володимир Жириновський висловився проти того, щоб на Євробаченні-2019 в Ізраїлі Росію представляв Сергій Лазарєв. Причиною цього стало те, що Лазарєв казав, що Крим - це Україна.

Конкурс «Євробачення-2019» цього року відбудеться в Ізраїлі. Україна ще не визначилася зі своїм конкурсантом. У фінал нацвідбору на конкурс пройшли виконавці MARUV, Brunettes Shoot Blonde, YUKO, а також Freedom jazz, ANNA MARIA, та KAZKA.