Володимир Путін / REUTERS

Після падіння рейтингу президента Росії Володимира Путіна соціологи Всеросійського центру вивчення громадської думки, 100% акцій якого належать державі, знайшли хитрий спосіб опитування громадян країни. Тепер вибрати «неправильну відповідь» не можна, адже росіянам пропонують вибрати з двох питань: «Ви довіряєте Путіну?» або «Ви схвалюєте дії Путіна?».

Формування рейтингу Путіна прокоментував прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков в ході щоденного брифінгу, передає Daily Storm.

За словами Пєскова, рейтинг Путіна формуються на основі того, як люди оцінюють результати його діяльності, а все решта - "другорядне". Тому, на думку прес-секретаря Путіна, до соціологів виникають питання, і до цифр, які публікуються ними, можна ставитися двояко: або схвалювати, але не довіряти, або довіряти, але не схвалювати.

Відео дня

Читайте такожРівень довіри росіян до Путіна впав до рекордно низького рівня - опитування

«Немає різних рейтингів у президента. У президента один рейтинг, він формується за результатами того, як люди оцінюють роботу президента, результати цієї роботи. Все інше, методики роботи соціологічних служб - це вже другорядне», - сказав він.

«Якщо дивитися на цифри, то виходить, що можна схвалювати, але не довіряти, або довіряти, але не схвалювати», - додав Пєсков.

Також, за його словами, опитування соціологів і «дані, які одержує Кремль з різних джерел», неодноразово розходилися.

Варто зазначити, що 24 травня ВЦВГД опублікував результати опитування, які показали зниження довіри до Путіна до мінімуму за 13 останніх років. Частка росіян, які назвали його політиком, якому можна довірити вирішення важливих державних питань, склала 31,7%. Водночас майже дві третини респондентів (65,8%) вказали, що в цілому схвалюють діяльність чинного президента.

Коментуючи падіння рейтингу Путіна, Пєсков заявив, що є «багато різних рейтингів щодо Володимира Путіна», і його електоральний рейтинг показував зростання, а рейтинг довіри - падіння.

Після цього соціологи провели опитування за новою методикою, задавши питання: «Скажіть, будь ласка, ви довіряєте або не довіряєте Путіну?». У підсумку на питання про довіру Путіну дали позитивну відповідь понад 72% опитаних.