Челябінській журналістці вистрілили в голову з пневматичної рушниці / соцмережі

Співробітницю редакції російської газети "Громадський захисник" Юлію Зябріну поранили біля під'їзду її будинку.

Як повідомила сама журналістка, у неї прицільно вистрілили з пневматичної рушниці з відстані півтора сотень метрів, передає челябінське "Ехо Москви".

Постраждалу доставили до травмпункту на таксі знайомі, наразі її вже виписали з лікарні.

Відео дня

Читайте такожУ день протестів у Москві пройдуть змагання з водіння автозаків

Зябріна розповіла, що не знає точно, хто в неї стріляв. Однак, на її думку, напад може бути пов'язаний з публікаціями газети антикорупційної спрямованості.

"Все сталося пізно ввечері, дуже несподівано для мене, ще був такий стан, що я не могла бігати й когось шукати, потім ще знепритомніла. У мене є побоювання, що це пов'язано з професійною діяльністю. Нам надходили погрози від невідомих з приводу розбірок, обіцяли «розібратися іншими способами» і так далі. У нас в газеті є низка публікацій, які мають здебільшого антикорупційний характер, і є побоювання, що все пов'язано саме з цим", — прокоментувала журналістка.

З приводу інциденту потерпіла подала заяву до поліції. Як уточнила Зябріна, правоохоронні органи ще не інформували її про хід розслідування.

Раніше журналістку Reuters Марію Цвєткову затримали після акції протесту 27 липня — незважаючи на наявність акредитації для роботи на мітингу. Через деякий час їй прийшла повістка до військкомату — на ім'я Марій Володимирович Цвєтков.