Віктор Толпигін / Скріншот

Московський суд виправдав колишнього працівника служби з контролю за обігом наркотиків Віктора Толпигіна, який організував великий канал поставки кокаїну з Домініканської республіки в Росію.

Про це пише Росбалт.

Толпигіна, зокрема, звинувачували в отриманні хабаря (ст. 290 КК РФ), контрабанді наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ст. 229.1 КК РФ), замаху на збут наркотиків в особливо великих розмірах (ст. 228.1 КК РФ).

Відео дня

Читайте такожУ РФ блогера оштрафували за величезні каретні колеса на його "Жигулях" (відео)

Слухання у справі розпочались у квітні 2019 року. Днями суд раптово вирішив, що слідчі не зібрали достатню кількість доказів, і повністю виправдали колишнього федерала.

У поліцію на федералів заявив місцевий бізнесмен, від якого Толпигін разом із колегами вимагали 15 тисяч доларів хабаря в обмін на знищення протоколів про зберігання наркотиків.

Толпигіна затримали за отримання хабаря, але відпустили під підписку про невиїзд. Невдовзі чоловік утік за кордон, де налагодив канал поставки кокаїну із Домініканської республіки в Росію з колишніми колегами. Наркотики росіяни постачали під виглядом масла.

У наркокартелі також були задіяні російські митники, які пропускали кур’єрів поза чергою.

У 2016 році суд засудив двох поплічників Толпигіна до 15 і 15,3 років в’язниці. Толпигіна затримали у 2017 році та направили його під домашній арешт, з-під якого той втік. Знову спіймати наркобарона вдалося тільки у квітні 2018 року, після чого його відправили під варту.

Як повідомляв УНІАН, в рамках російського експерименту з впровадження електронних паспортів при купівлі алкоголю та сигарет можна буде пред'явити продавцю мобільний додаток замість паперового паспорта.