Літній професор висушував і змішував насіння конопель з Геркулесовою кашею і ловив на цю суміш рибу / Фото pixabay.com

Сараєвський районний суд Рязанської області засудив 90-річного професора Московського державного університету геодезії і картографії Миколи Рябова до 3,5 року колонії умовно за незаконне придбання та зберігання наркотиків.

Читайте такожНа Ібіці трирічна росіянка отруїлася наркотиками

Про це повідомляє «Медіазона» з посиланням на сайт суду.

Відео дня

За версією слідства, засуджений «кілька десятків років тому» посадив на своїй ділянці в селі Великі Можари кілька кущів конопель, висушував, змішував її насіння з геркулесовою кашею і ловив на цю суміш рибу.

На суді Рябов визнав провину і розкаявся. Під час засідання зазначалося, що сам він ніколи не курив коноплю і не вживав ніякі інші наркотики. При винесенні вироку суд врахував вік підсудного, стан здоров'я, мотив, мету та вид умислу. Також були прийняті до уваги його статус почесного працівника вищої освіти Росії, подяки президента і ректора університету.

Відзначається, що у 2018 році професор уже був засуджений на два роки і два місяці умовно за вирощування, придбання та зберігання вирощених ним конопель (частина 2 статті 228 КК РФ).

У російському місті Сиктивкар керівника громадської організації "Життя без наркотиків" госпіталізували з отруєнням синтетичними наркотиками. Чоловік потрапив в поле зору правоохоронців.