Свій пікет Єгоров провів у центрі Єкатеринбурга / фото: Яромір Романов / Znak.com

У середу, 27 листопада, на залізничному вокзалі Єкатеринбурга співробітники ФСБ затримали тюменського журналіста Віктора Єгорова, члена загону якутського шамана Олександра Габишева, на прізвисько Дід Мороз, який приїхав, щоб провести одиночний пікет під гаслом «Вся влада народу!».

Про це Znak.com розповів сам Єгоров.

Читайте також"Якщо потрібно, прорвемося силою": якутський шаман розкрив плани з "вигнання Путіна"

Відео дня

«Приїхали вдень поїздом з Тюмені. Не встигли зійти, як до нас підійшли двоє співробітників ФСБ. Я, якщо чесно, з вагона спиною вилазив, сумка з речами заважала іншим шляхом виходити, і не одразу помітив. Спитав ще: "В буцегарню до себе перетягнете?". "Ні, - відповідають. - Просто в тепле місце відійдемо і там переговоримо"».

За словами Єгорова, опитування проходило в будівлі залізничного вокзалу і тривало недовго.

«Їх цікавило, звідки ми їдемо, скільки часу пробудемо тут, що будемо робити, коли і куди підемо далі. Попросили показати плакат, з яким приїхав на пікет. Ще попросили повідомити після акції, що все пройшло без пригод», - розповів Єгоров. Після цього його відпустили.

Він каже, що вже звик «бути постійно під ковпаком», але турбується за свою дружину, яка важко переживає через таку увагу до чоловіка.

Свій пікет Єгоров провів в центрі Єкатеринбурга. Ніяких перешкод Діду Морозу ніхто не чинив. До Москви він має намір прибути 31 грудня і, за його власними словами, «привітати звідти всіх росіян з тим, що в країні нічого не змінилося».

Як повідомляв УНІАН, глава Якутії Айсен Миколаїв не виключає, що шаман Олександр Габишев, який йшов до Москви виганяти Путіна, завербований агентом Держдепу США.