Велика частина сектантів у 2016 році покинула Росію / фото УНІАН

Суд виніс вирок духовному лідеру тоталітарної секти Мітрадевананду Парамахамсу, йому дали 16 років колонії суворого режиму.

Про це повідомила представник столичного управління Слідчого комітету Росії (СКР) Юлія Іванова, пише Lenta.ru.

Читайте такожУ Росії підозрюваний у ритуальному вбивстві сіна вважає себе "учнем ісуса, прийди" (відео)За її словами, Парамахамс і двоє інших учасників секти – Тетяна Северцева і Дмитро Цатур'ян – визнані винними в кількох тяжких злочинах, у тому числі в сексуальному насильстві над неповнолітніми. Лідер отримав 16 років, Северцева – 15 років, а Цатур'ян – 6 років колонії.

Відео дня

Як встановив суд, в кінці грудня 2012 року Мітрадевананд Парамахамс створив тоталітарну секту «Кауль Дхарм» для любителів східних практик. Там для послідовників він пропагував вигадане ним релігійне вчення, яке було спрямоване на заперечення моральних цінностей і моральності.

У 2015 році обвинувачені утримували трьох малолітніх дітей в підвалі будинку в Московській області. Крім того, над неповнолітніми систематично знущалися: їх били, а також здійснювали насильницькі дії сексуального характеру.

Велика частина сектантів у  2016 році покинула Росію і втекла від правоохоронних органів на території інших держав. При цьому один з учасників організації, Цатур'ян, вивіз у Білорусію хлопчика, переконавши його рідних, що дитини немає в живих. Неповнолітнього знайшли у 2017 році, наразі він знаходиться з родичами, його матері заочно пред'явлено звинувачення за статтею 132 Кримінального кодексу Росії (насильницькі дії сексуального характеру).

Раніше УНІАН повідомляв, як у Росії затримали «полковника ГРУ», який гвалтував доньку.