Володимир Путін / REUTERS

У російському Єкатеринбурзі поліція склала протокол про неповагу до влади та образу президента щодо активіста Михайла Нікітіна через коментар в соціальній мережі, в якому прізвище глави держави не було згадано жодного разу.

Читайте такожРолик з Путіним набравши тисячі дизлайків – і його "прикрутили"Як пише «Медіазона», Нікітіна затримали та відвезли у відділ поліції. Там на нього склали протокол за частиною 3 статті 20.1 КпАП (неповага до органів, що здійснюють державну владу в Росії).

У документі зазначено, що у травні 2019 року «чоловік залишив коментар до публікації правозахисного проекту «Апологія протесту» про потерпілого під час акції протесту, в якому «висловив неповагу» до президента Росії».

Відео дня

«Подібне було і двадцять років тому. І теж лякали війною. Війна, тим більше громадянська, х***о лякає. Він, х***о не впевнений, що мусора, зубожілі після знищення банків у країні, за ідею будуть свої мусорські сім'ї класти під сокиру, буквально тільки заради того, щоб х***о зі своїми жидами сиділи у владі», – цитують коментар в протоколі.

Поліцейські вирішили, що в цьому коментарі Нікітін писав саме про Путіна.

Раніше УНІАН повідомляв, як користувачам мережі «закрили роти» під новорічним зверненням Путіна.