У Росії знайшли автора постів про вбивство ветеранів у лікарні / Ілюстрація REUTERS

Медбрат міськлікарні імені Грінберга в Пермі розповів слідчим, що це він залишив на анонімному форумі повідомлення про те, що вбивав пацієнтів.

Читайте також"Треба було менше смикатись": у Росії лікарі порізали новонароджену (фото)

Як повідомляє Telegram-канал BAZA, Медик Сергій Калінін стверджував на форумі, що вбив 10 ветеранів Другої світової, відключаючи їх від систем життєзабезпечення.

Відео дня

Правоохоронці перевірили Калініна на детекторі брехні. Прямо перед проходженням процедури Сергій зізнався, що писав подібні повідомлення, однак поклявся, що нікого не вбивав і вся інформація про це – плід його запалених фантазій.

Детектор брехні підтвердив, що Калінін дійсно автор цих повідомлень. А також, що він не бреше, коли говорить про те, що нікого не вбивав. Водночас зазначається, що поліграф – не істина в останній інстанції. Тепер слідчі перевіряють медкарти всіх хворих, що померли у відділенні Калініна за час його роботи.

Своїм колегам Калінін присягнувся, що ніколи й не думав нікого вбивати і просто був п'яний, коли залишав ці повідомлення на "Двачі".

Раніше слідчі РФ зацікавилися постом на форумі «Двач», в якому один з користувачів, який представився анестезистом, зізнався, що вбиває пацієнтів і отримує від цього задоволення.

Користувачі "Двача" провели спробу деанонимізації автора постів і приписали їх медбрату з Кірова Сергію Вольфу. Однак він публічно заявив, що його обмовили, і звернувся до СК.