Ілюстрація / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін відклав усі масові заходи до 9 травня, в тому числі парад на Красній площі через загрозу зараження коронавірусом.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він повідомив у ході засідання російського Радбезу.

Читайте такожNew York Times: У Росії пандемію коронавірусу погіршує масовий алкоголізм

Відео дня

«Для підготовки параду 9 травня його підготовка має бути розпочата вже зараз, прямо зараз. Ризики, пов'язані з епідемією, пік якої не пройдено, ще надзвичайно високі. Це не дає мені права починати зараз підготовку до параду та інших масових заходів. Тому доручаю міністру оборони, керівникам силових відомств змінити графік і перенести підготовку до військового параду на Красній площі, парадів у регіонах, відкласти всі масові публічні заходи, заплановані до 75-річчя великої Перемоги», - сказав Путін.

За його словами, після того, як Росія «змусить відступити загрозу, з якою зіткнулася нині», святкування будуть проведені.

«У нинішньому 2020 році, тим більше, що весь рік оголошено в Росії роком пам'яті і слави», - додав президент.

Путін запевнив, що буде парад на Красній площі і Марш безсмертного полку.

Як повідомляв раніше УНІАН, у Росії мешканку Южно-Сахалінська оштрафували за порушення карантину через помилку системи розпізнавання осіб. Жінка стверджує, що з помешкання не виходила, а на фото хтось інший, до того ж молодший за неї на років 10.