Чоловік застосував силу після того, як репортер попросив його замовкнути / Скріншот

Мировий суд у Москві засудив до 6 місяців виправних робіт Олександра Орлова, який вдарив кореспондента пропагандистського телеканалу НТВ Микиту Развозжаєва під час прямого ефіру зі святкування Дня ВДВ, передає ТАСС.

Читайте такожЗа віру, царя та вітчизну: у мережі відшукали сторінку п’яного десантника із Росії, який побив журналіста-пропагандиста

"Визнати Орлова винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 116 КК РФ, призначити йому покарання у вигляді шести місяців виправних робіт", - оголосила рішення суддя.

Після оголошення підсудний повідомив, що задоволений вироком. "Вироком задоволений, оскаржувати не буду. Я думав, буде гірше. І ще раз прошу вибачення", - сказав Орлов.

Як повідомляв УНІАН, пропагандисти телеканалу RT знову "блиснули" фейком: у своєму сюжеті вони розповіли про те, що чоловік у майці "Оплот", який вдарив журналіста НТВ у прямому ефірі, виступав з проукраїнських позицій.

2 серпня в Парку Горького в Москві, де традиційно відзначається День ВДВ, невідомий чоловік вдарив кореспондента прокремлівського телеканалу НТВ. Це сталося у прямому ефірі. На відео видно, що чоловік підійшов до камери і вилаявся, сказавши: "це моя країна" та "захопимо Україну". Кореспондент попросив його замовкнути, після чого отримав удар в щелепу.