Генштаб РФ озброїв армію дешевими ліхтариками з Аліекспресс, стверджує проект ВЧК-ОГПУ / Колаж УНІАН, фото скріншот

Генеральний штаб ЗС РФ в черговий раз дискредитував силу російської армії дешевим імпортозаміщенням з Китаю: окупантів озброюють на війні в Україні дешевими ліхтариками з Аліекспресс.

Їх військові Россі застосовують на фронті замість приладів нічного бачення, стверджує проект ВЧК-ОГПУ. Він отримав у своє розпорядження записи з цими "шедеврами". 

"У розпорядженні ВЧК-ОГПУ опинилися записи "шедеврів" імпортозаміщення від Генштабу. Його представники накупили дешевих китайських ліхтариків з Аліекспресс і відправили їх учасникам війни в якості засобів для ведення бою в нічних умовах", - йдеться в повідомленні проекту.

РосЗМІ також оцінили зусилля вітчизняного ВПК в модернізації використання приладів: "Модернізація у вигляді кріплення городнього ліхтаря на голову військовослужбовця". 

Військовий РФ з ліхтарем з Аліекспресс на голові / фото скріншот

Там вважають, що відповідальні за озброєння армії особи "непогано заробили" за рахунок такого "повороту на схід". Формально, замовником ліхтариків є Генштаб ЗС РФ і перед відправкою в бойові підрозділи продукцію ВПК приймає його комісія, нагадує проект.

"Але це в теорії. А на практиці таку закупівлю можна зробити на ринку "Садовод", - зазначили там.

Також ВЧК-ОГПУ згадав про чутки стосовно того, що начеб-то з начальником Генштабу Валерієм Герасимовим "щось сталося". "Поставки на фронт нової партії китайських ліхтариків доводять нам, що він живий і здоровий", - іронізують росЗМІ. 

Путін збрехав про кількість військ РФ в Україні

Зазначимо, неточними заявами про чисельність військ РФ в Україні також зганьбив російську армію безпосередньо лідер країни Володимир Путін.

У грудні 2023 року він запам'ятався перебільшеною цифрою, стверджуючи, що в Україні у бойових діях беруть участь 600 тисяч росіян. Цю інформацію спростували в ГУР України. Представник відомства Андрій Юсов сказав, що проти України зараз воюють понад 450 тисяч окупантів. Також він назвав всю інформацію, яку розповідає Путін про війну, неправдивою. 

Вас також можуть зацікавити новини: