Путін боїться "провокацій" / скріншот

У Росії та Криму масово скасовують святкові заходи до 9 травня, оскільки окупаційні війська не можуть гарантувати Путіну безпеку на День Перемоги, наприклад, польоти українських БПЛА, розповів політтехнолог Аббас Галлямов.

В іншому випадку постане не вигідна Кремлю картинка, що "спецоперація" прийшла і на територію Росії, а значить "щось пішло не за планом", додав експерт.

"Є й інша складова (скасування заходів)", - зазначив Галлямов. Він припустив, що Кремль не хоче, щоб, зокрема на "Безсмертний полк", прийшли люди з портретами вже недавно загиблих окупантів. 

"Ось ці свіжі портрети, коли вони в одному місці зберуться, будуть дуже наочною картинкою того, що втрати у РФ величезні... Поки це розсіяна група: кожен у своєму селі зі своєю труною", - пояснив Галлямов.

Щоб цю картинку не створювати, російська влада і вирішила не проводити "Безсмертний полк" в цьому році, підсумував політтехнолог.

У Росії почали масово скасовувати заходи до 9 травня - що відомо

У Росії почали масово скасовувати святкові пропагандистські заходи до 9 травня. Скасовано паради в окупованому Севастополі, прикордонних російських областях і "Безсмертний полк" у Москві.

Напередодні співвласник Monobank Володимир Яценко оголосив премію українським виробникам, чий БПЛА долетить і приземлиться на Красній площі в Москві 9 травня. Він додав, що сума повинна бути справедливо розділена між виробником і військовими операторами, які вдало виконають завдання. 

Своєю чергою, військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан підтвердив, що російська техніка на параді на Красній площі є легітимною метою, по якій можуть завдати удару українські військові. Він припускає, що в Москві росіяни точно спробують влаштувати парад, хоча і скасовують ці заходи в інших регіонах. Влада РФ хоче показати росіянам хоч щось.

Вас також можуть зацікавити новини: