Цим очевидним питанням ні-ні, та й задаються православні патріоти Русского мира. У той час як сотонінські чорти міністра фашизму Ткаченка відкрито заливають у глотки святих ченців Києво-печерської лаври збіднений уран, хизуючись своєю безкарністю, російська влада досі ні палець об палець не вдарила, ні традиційну брову не підняла. Як же так?

Злі язики, звичайно, можуть сказати, що час підняття брів для Росії давно минув і що тепер у Путіна не тільки брова не піднімається, але і взагалі нічого, проте це буде занадто великим спрощенням, тому що російський депутат-геєборець Віталій Мілонов, наприклад, як і раніше абсолютно певен, що "найкращий захист Київської лаври - російські танки", просто ввести їх треба та й все, справ на три дні всього. Головне тут не затягувати, тому що щогодини на території сакральної колиски Русского мира (в одній з печер якої, за чутками, від нетлінного піськуна святого Кандибобрія був благоліпо зачатий сам Володимир Володимирович Путін) відбувається жахливий злочин, а то і два.

Так, вчора весь православний світ облетіла здобута російськими журналістами з ризиком для життя новина про те, що співробітники СБУ (сатаністи безбожні упирі) грають у Києво-печерській лаврі у футбол мощами святих старців. Для цього вони притягли з собою в лавру настільний футбол, нарізали ножицями мощей і приклеїли їх скотчем до фігуркам футболістів. "Саме відео названо також із знущальним підтекстом: "потужний матч", - пишуть російські ЗМІ.

Відео дня

Нерозумно навіть задаватися питанням, чи обмежилися негідники одним тільки футболом. Так, коли на шум трибун, на які в якості глядачів були посаджені інші святі мумії з прив'язаними до рук мотузочками, щоб зображати радість, прибіг насельний поп Вялікопобедій і зробив карателям ввічливе зауваження, вони відрізали йому ноги, зробили з них ключки і почали грати в хокей, використовуючи в якості шайби золоту просвірку намісника Павла, яку йому подарував Янукович, відщипнувши від батона. Про такі дрібниці, як футбол головами ченців-інохідців, водне поло у крові ченців, захоплених за таїнством окормлення юних дячків, і спалювання на багатті зі святих правописів всіх парафіян обителі, можна навіть і не згадувати.

Російська армія б давно взяла лавру під захист, що там треба-то, чотири танкісти і тямущий осавул. Просто не хочеться, та й за Бахмутом ніколи

Чому ж так недозволено довго зволікає Росія? Адже станом на сьогоднішній день лаврські угодники замість допомоги дочекалися від своїх покровителів лише невиразних голосінь православного олігарха Малофєєва, ну і Медведєв, напевно, щось бухий у "тєлєгє" написав і на ранок, як зазвичай, забув. Однак громадськість Росії зараз набагато більше, ніж лаврою, цікавиться сенсаційною новиною грецької газети "Веселе сіртакі" про те, що нещодавно російська ракета "Калібр" високоточним ударом по трансформаторній будці уразила на території України "тіньовий штаб НАТО", в якому загинули майже всі існуючі офіцери НАТО. Штаб був захищений "хаймарсами", "насамсами" і "абрамсами", але російська ракета порвала їх, як Медведєв ранковий пивасик, "спустилася на 120 метрів", всіх перебила і навіть взяла особливо цінного "язика". Зараз він вже дає свідчення про звірства біндерівців на окупованих територіях.

Ось це дійсно сенсація! У той же час на тлі таких яскравих перемог Росії морочити голову введенням танків у якусь лавру навіть якось незручно. Біндерівці, звичайно, дуже бояться такого розвитку подій - дійшло до того, що днями вони заарештували одну стареньку-парафіянку Московського патріархату, вивезли на Донбас і зарили живцем у землю по горло, щоб відлякати російську армію, мовляв, спробуйте тільки сунутися в лавру - всіх бабок зароєм!..

Російські солдати потім дали їй попити з чайника. Смішно було думати, що вони купляться на такий шантаж.

Звичайно ж, російська армія б давно взяла лавру під захист, що там треба-то, чотири танкісти і тямущий осавул. Просто не хочеться, та й за Бахмутом ніколи. Чого її ту лавру взагалі захищати, лавра як лавра. Туди, врешті-решт, не менше, ніж в Медведчука, грошей було ввалено, отже ще неясно, хто кого насправді захищати повинен.

Краще б її теж "Калібрами" роздовбати, звичайно. Бог дасть, хоч один та влучить. Ось буде тоді по всій Росії свято так свято!

Василь Рибніков