УПЦ МП не хоче виселятися з Лаври / фото Ратинський В'ячеслав, УНІАН

Один з найбільш одіозних депутатів Держдуми РФ Віталій Мілонов вирішив вставити свої п'ять копійок і прокоментувати тему виселення московських попів з Києво-Печерської Лаври.

Так, Мілонов вважає, що російські танки - "найкращий спосіб захисту" Лаври, повідомляє "Говорит Москва". Тільки ось він не уточнив, від кого її потрібно захищати. 

Депутат Держдуми переконаний, що Київ потрібно "очистити від сектантів, язичників і сатаністів". Очевидно, такими для нього є представники православної церкви України (ПЦУ). Ще б пак, він захищатиме діяльність Української Православної церкви Московського патріархату, яка роками підтримувала криваву політику Кремля. І навіть під час повномасштабної війни УПЦ МП прославляла "Русь", у її представників під час обшуків знаходили прокремлівську літературу й російські паспорти.

Відео дня

Священиків ПЦУ Мілонов називає "розкольниками" і каже, що в Росії такого немає, там "поважають" всі релігії. І тому він доходить дивного висновку: "Найкращий захист Київської лаври — це російські танки".

Виселення московських попів з Лаври

1 грудня 2022 року Свято-Успенську Києво-Печерську лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України.

10 березня 2023 року Свято-Успенський монастир Української Православної церкви Московського патріархату попередили про розірвання договору оренди приміщень Києво-Печерської Лаври з 29 березня. Але представники УПЦ МП не бажають залишати лавру і заявляють, що не бачать підстав для виселення.

Мало того, представники УПЦ МП подали позов до суду і вимагають визнати недійсною відмову від договору з УПЦ МП. Духовенство Московського патріархату пригрозило, що не залишить лавру до завершення судового розгляду.

Вас також можуть зацікавити новини: