фото ua.depositphotos.com

У Росії в магазинах спостерігають перебої з постачанням сантехніки та трубопровідних сполучних частин (фітингів, інструментів і будівельної хімії).

Про проблеми пишуть росЗМІ з посиланням на учасників ринку.

На цей час в магазинах розпродають запаси, які є. Учасники ринку прогнозують, що дефіцит товарів буде більш помітним протягом найближчих двох місяців.

Відео дня

"Логістичні складнощі, погіршення епідеміологічної обстановки в Китаї, а також нові санкції ЄС проти Росії загрожують проблемами з асортиментом будівельних і оздоблювальних матеріалів. Через кілька місяців DIY-мережі очікують дефіцит сантехніки, будівельної хімії, інструментів та інженерного обладнання, а поки розпродають існуючі запаси. Учасники ринку розраховують замінити частину позицій за рахунок місцевих виробників, але і ті відчувають складнощі із закупівлею сировини", - пише "Комерсант".

Зазначається, що ситуацію посилює новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії прийнятий 8 квітня у зв'язку з вторгненням РФ в Україну. У список заборонених до ввезення в Росію товарів потрапив ряд найменувань будівельних та оздоблювальних матеріалів. Серед них - різні фарби та лаки, глини, окремі види ванн, душових кабін, унітазів, паперових матеріалів, черепиці з кераміки і т. д.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія допустила дефолт за зовнішнім боргом.

Вас також можуть зацікавити новини: