Екс-офіцер ФСБ з подільником не розплатилися за дев'ять килимів для приймальні / yaustal.com

Московська військова прокуратура направила до суду кримінальну справу щодо колишнього офіцера ФСБ майора Сергія Ренкаса та його знайомого, безробітного Віктора Ковтонюка. Їх звинуватили у привласненні дев'яти дагестанських килимів ручної роботи на загальну суму в 6,5 мільйона рублів.

Читайте такожУ Чечні чиновники поголили голови після "рекомендацій" Кадирова (фото)Як пише «Сноб», кримінальну справа про шахрайство в особливо великому розмірі військовий слідчий відділ Слідчого комітету Росії по Москві порушили у вересні 2019 року. Основою для нього стала заява представника громадської організації «Союз дагестанських ремісників» Расула Гаджиібрагімова.

За словами заявника, майор Ренкас звернувся до нього на початку 2018 року, запропонувавши продати килими для приймальні ФСБ Росії, яка на той момент реставрувалася. Крім цієї угоди потенційні ділові партнери пообіцяли допомогти організації в отриманні дотацій з республіканського бюджету, контрактів на постачання килимів для депутатів Держдуми, високопоставлених співробітників ФСБ і чиновників, а також виставки на Східному економічному форумі у Владивостоці у вересні 2018 року.

Відео дня

Каталог товарів не влаштував Сергія Ренкаса та Віктора Ковтонюка, тому вони попросили підприємця привезти зразки, щоб нібито показати керівництву, пояснив Гаджиібрагімов. Він передав їм дев'ять килимів ручної роботи з назвами «Російська красуня», «Кроки часу», кілька різних «Драконів», «Світлий сад» і «Зірка». Кожен виріб шириною майже три метри та довжиною чотири метри.

Ренкас та Ковтонюк пообіцяли розрахуватися з бізнесменом до травня 2018 року або повернути килими, але ні того, ні іншого не сталося. Обвинувачені свою вину не визнають і вирішили не давати свідчення.

Раніше УНІАН повідомляв, як росіянам через коронавірус стали продавати книги з лопати.