ФСБ затримала росіянку за донат ЗСУ / скриншот

У російському Хабаровську силовики затримали жінку, звинувативши її у фінансуванні Збройних сил України. За версією слідства, росіянка нібито переказувала кошти на благодійні рахунки для допомоги українській армії "в діяльності, спрямованій проти безпеки" РФ.

За даними росЗМІ, затримана є активісткою руху "ЯМиФургал", створеного прихильниками колишнього губернатора-ліберала Сергія Фургала, якого режим Путіна засудив на 22 роки колонії суворого режиму. 

В ФСБ заявили, що затримана росіянка діяла "за мотивами політичної ненависті та ворожнечі". Їй інкримінують порушення статті 275 КК Російської Федерації про "державну зраду".

На кадрах із затримання видно, що росіянку схопили посеред вулиці. Її везли на авто, а потім повели на борт літака.

Інші затримання в РФ

Сьогодні в ФСБ справжній "врожай" агентів України. Окрім жінки, яка задонатила ЗСУ, силовики затримали росіянина, який нібито намагався схиляти "мобіків" до роботи на українську розвідку.

Перед цим в Іркутську затримали ветерана афганської та чеченської воєн Володимира Тимофєєва. Чоловік критикував вторгнення Росії в Україну, а в Севастополі затримали чоловіка, який заспівав у своїй машині пісню "Ой, у лузі червона калина".

Вас також можуть зацікавити новини: