В РФ за критику вторгнення в Україну затримали ветерана двох воєн / фото ua.depositphotos.com

У Іркутську Російської Федерації затримали ветерана афганської та чеченської воєн Володимира Тимофєєва. Чоловік критикував вторгнення Росії в Україну. 

Як повідомляє проєкт Радіо Свобода "Сибір.Реалії", Тимофєєва звинувачують в "дискредитації" російської армії та "виправданні тероризму". За даними близьких, чоловік перебуває у СІЗО. 

Зазначається, що 30 листопада 2022 року суд має обрати ветерану запобіжний захід. Сторона захисту Тимофєєва проситиме про домашній арешт. Відомо, що через справу за статтею про "тероризм" ветерану заблокували банківські рахунки.

Відео дня

Як пише видання, на початку повномасштабної війни Росії проти України Тимофєєв у одній із соцмереж написав: "Амбіції Путіна і диктатура, всевладдя та дурість привели гігантську країну до прірви та економічного занепаду, злиднів та бідності, ганьби та вигнання звідусіль. До крові. Країна-агресор, країна-ізгой". Згодом на вимогу Генпрокуратури РФ акаунт чоловіка у соцмережі заблокували.

Затримання людей російськими силовиками

Наприкінці вересня 2022 року російські силовики затримали японського консула Мотокі Тацунорі за "шпигунство". Зазначається, що ФСБ затримала його у Владивостоці нібито на "гарячому".

Раніше в Москві затримали російського опозиціонера Леоніда Гозмана. Відносно нього відкрито справу про ототожнення нацистів та сталіністів.

Також в серпні в окупованому Росією Севастополі затримали чоловіка, який заспівав у своїй машині пісню "Ой, у лузі червона калина". Чоловіка вирахували за допомогою відео з камер спостереження, на які потрапило його авто.

Вас також можуть зацікавити новини: