Коли Безкоштовно не хвалять: РФ витратить мільйони на заохочення іноземних журналістів / фото REUTERS

Росія намагається залучити іноземних журналістів на свою сторону. З цією метою країна-агресор проведе два конкурси з преміями та церемоніями нагородження в Москві. 

Як пише "Агентство" з посиланням на дані держзакупівель, "Росспівробітництво", покликане розвивати відносини країни-агресора з іноземними державами, вкотре проводить журналістський конкурс "Чесний погляд". Зараз триває пошук підрядників, на проведення заходів в цьому і наступному році виділяється 80 мільйонів рублів.

Згідно техзавдання, підрядник має поінформувати про конкурс журналістів з 79 країн (США і країни ЄС – серед них). Метою ж конкурсу, згідно документації, є заохочення журналістів за "об'єктивне" висвітлення гуманітарної діяльності країни-агресорки та підвищення інформованості серед іноземців про роль та участь Росії в проектах, спрямованих на підвищення якості життя населення.

Відео дня

На захід, який пройде цього року, виділяється 38,7 мільйона рублів. При цьому призовий фонд – тільки 2,5 мільйона. Решта грошей підуть на сувеніри, збір заявок, роботу журі і пишний банкет на 100 учасників в Москві. Наступного року на ті ж потреби піде 40 мільйонів.

Журналістський конкурс "Чесний погляд"

Росія почала проводити конкурс, спрямований на заохочення іноземних журналістів, разом з повномасштабною війною, розв'язаною проти України. 

Торак конкурс обійшовся 40 мільйонів рублів, заявки подали 118 осіб з 28 країн (серед них Ірландія, Франція, Аргентина і Туреччини). Переможців було п'ять, вони отримали по 0,5 мільйона рублів.

На думку російських журналістів, проведення такого конкурсу – свідчення небажання Кремля знижувати витрати на пропаганду.

Вас також можуть зацікавити новини: