У РФ загримів у СІЗО генерал-майор, відповідальний за московську ППО / колаж УНІАН, фото адміністрація Балашихи, скріншот

У РФ помістили в СІЗО генерал-майора Костянтин Огієнко. Донедавна він командував 1-м орденом Леніна армією протиповітряної та протиракетної оборони особливого призначення, яка захищає небо над Москвою. 

Як пише російське видання "Комерсант", затримання нібито пов'язане не з його професійною діяльністю, а з корупційною схемою зі заволодіння земельними ділянками, що значаться за армією ППО. Вважають, що частину з них могли продати під забудову.

З документів справи випливає, що, за версією слідства, Огієнко через посередника – командувача 4-ю дивізією ППО генерал-майора Дмитра Беляцький – організував отримання хабара за виділення земель оборонного призначення цивільній організації столичним регіоном. 

Відео дня

Генерал-майор свою причетність до корупції категорично заперечував. Московський гарнізонний військовий суд заарештував його. Нещодавно термін утримання під вартою продовжили до кінця листопада 2023 року.

Російська ППО - що потрібно знати

За час повномасштабної війни, за даними Генштабу, українські сили знищили понад 500 російських засобів протиповітряної оборони. Напередодні, ймовірно, через брак засобів ППО, Росія вивезла з Курильських островів зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони, які стояли там з 2020 року. 

Комплекси, які знаходяться на території РФ, не показали своєї ефективності. Військовий експерт Роман Світан наголошував, що Росія не володіє надійною системою протиповітряної оборони, і тому не може захистити навіть свою столицю від ударів безпілотників.

Вас також можуть зацікавити новини: