Режим Путіна може впасти вже цього року / фото REUTERS

Після оголошення війни головою ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним Міністерству оборони Росії, президент РФ Володимир Путін намагався домовитися з бунтарями.

Як повідомляють "Важливі історії", кремлівські чиновники телефонували Пригожину і просили "увімкнути задню". Лідеру "вагнерівців" пропонували компроміс і якби Пригожин погодився на перемир'я, то пропагандисти пояснили би його скандальні аудіозаписи із закликом нищити Сергія Шойгу "фейком нейромережі". 

Проте Пригожин відмовився йти на поступки і це розлютило Путіна. Джерело в адміністрації президента Путіна зазначило, що диктатор наказав порушити кримінальну справу проти Пригожина. Путін вирішив розібратися з бунтарем "по-жорсткому", додав інший співрозмовник видання.

Відео дня

Переворот в Росії - це треба знати 24 червня 2023 року

Станом на ранок 24 червня "вагнерівці" захопили Воронеж і Ростов. На думку британської розвідки, армія Пригожина піде атакувати Москву.

В столиці Росії готують оборону - там оголошено режим контртерористичної операції.

OSINT-проект "Oryx" почав вести підрахунок втрат техніки у збройному конфлікті ЗС РФ і ПВК "Вагнер". Поки втрати регулярної російської армії значно більші.