"Мобики" в Росії - люди "третього сорту" / фото wikimedia.org

Поміж російських мобілізованих та членів їхніх сімей наростає невдоволення нескінченною війною і зневажливим ставленням з боку влади. Це невдоволення може перерости в новий бунт, якщо влада дасть до того привід, вважає представник формування "Легіон "Свобода Росії" з позивним "Цезар".

На думку бійця, Володимир Путін сам "свідомо чи мимоволі" зробив усіх російських мобілізованих "громадянами третього сорту". Якщо приналежність російської "елітки і богемки" до умовного "першого сорту " всім звична і зрозуміла, то привілейований статус зеків, що потрапили на фронт, викликає загальне роздратування. 

Убивці і гвалтівники, які не відбули свій тюремний термін, відправляються додому через півроку участі у війні, а мобілізовані знаходяться на фронті безстроково. 

"Тому що іншого гарматного м'яса у Путіна немає. Ці ось мужики потрапили на фронт і розуміють, що це дорога в один кінець. Вони природно не дуже задоволені ситуацією, що склалася. І їхні дружини не дуже задоволені ситуацією, що склалася", – каже "Цезар".

Боєць "Легіону" зазначив, що ці люди не виступають проти війни як такої, а лише хочуть, щоб війна не стосувалася їх особисто. Але все ж вони висловлюють невдоволення, яке чують в Кремлі і не знають, що з цим робити. Боєць переконаний, що якщо дружини мобілізованих вийдуть на повноцінний протест з вимогою закінчувати війну, то Путін опиниться в "дуже цікавій ситуації".

"Не розганяти їх не можна, а розганяти – тут як би хлопці з фронту можуть трохи образитися. І у них вже ж не гумові кийки і водомети в руках, а важка зброя. Це вже згуртовані бойові колективи, і якщо вони повернуться з фронту назад... Ну там горе буде тим, хто почав розганяти дружин і родичів військовослужбовців", – говорить "Цезар".

У Росії зростає невдоволення рідних мобілізованих

Як писав УНІАН, в Росії рух дружин мобілізованих поступово зміцнюється і радикалізується. У Кремлі не знають, як вчинити з цим рухом, адже репресії можуть викликати ще більші проблеми.

Сьогодні в Росії відбулася нова акція руху дружин мобілізованих, прив'язана до Різдва. У дюжині регіонів Росії та на окупованій частині України дружини окупантів у символічних білих хустках прийшли з квітами до військових меморіалів і поклали там квіти. Також вони влаштували поодинокі пікети з вимогою повернути їхніх рідних додому.

Вас також можуть зацікавити новини: