Патріарх Кирил знову заговорив про "один народ" / скріншот

Керівник Російської Православної церкви патріарх Кирило знову відзначився пропагандистськими висловлюваннями. Він назвав українців та росіян одним народом.

"Безсумнівно. Це один народ, що вийшов з київської купелі Хрещення, але вже дуже великий народ. Від Білого до Чорного моря... Православна церква була і є силою, що скріплює цей народ", - завив глава РПЦ в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Росія 1".

При цьому він заявив, що між Києвом та Москвою політичний розкол, тому що Україна обрала вектор розвитку, який не збігається з російським.

Відео дня

"Розкол політичний існує. Те, що Україна заявила про те, що радикально змінює вектор свого політичного і, я б сказав, історичного розвитку і що цей новий вектор ніяк не збігається з вектором розвитку Росії – ось у чому справа", - продовжив марить російський священик.

За його словами, "в Україні робиться все, щоб в очах українців Росія стала ворогом", але забув уточнити, хто саме так старається. Патріарх Кирило заявив, що РПЦ повинна робити все, щоб "українці та росіяни не стали ворогами".

Патріарх Кирило про Україну - головні висловлювання

Глава РПЦ з перших днів не приховував своє ставлення до України й відкрито підтримав повномасштабне вторгнення російських військ. У храмах Росії стали фактично вербувальними пунктами "гарматного м'яса" для війни проти України. Парафіян агітували вступати до армії та вбивати українців.

Дійшло навіть до того, що Кирило почав виправдовувати можливе застосування ядерної зброї президентом РФ Володимиром Путіним.

5 січня глава РПЦ виступив з цинічною заявою про необхідність встановити тимчасове "перемир'я" на Різдво.

Вас також можуть зацікавити новини: