Після смерті Пригожина поранених "вагнерівців ""попросили" з госпіталів / фото t.me/orchestra_w

Після смерті ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина російська держава, схоже, відмовилася від будь-яких зобов'язань перед найманцями. Поранених найманців перестали лікувати, також припинилися виплати, пише "Можем объяснить". 

Незабаром після падіння літака Пригожина прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, попри червневі твердження самого Володимира Путіна, що у ПВК немає держфінансування. 

Напередодні в Анапі закрився останній госпіталь приватної військової компанії. У ПВК стверджують, що останній поранений пацієнт був переданий на доліковування, а всі страхові виплати, компенсації, зарплати і премії були виплачені кожному бійцеві. Однак в чатах найманців і сімей "вагнерівців" багато повідомлень про те, що поранених залишили без медичної допомоги і необхідних документів. Вони скаржаться, що не отримують виплати за поранення і лікуються власним коштом. Адміністратори чату просять звертатися з питанням про виплати в колл-центр, проте додзвонитися туди після смерті Пригожина стало неможливим.

Відео дня

Друг одного з поранених найманців розповів журналістам, що його знайомий лікувався в закритому госпіталі в Анапі, проте необхідну йому операцію там не встигли провести.

"У липні їм всім оголосили, що у "Вагнера" проплачено до кінця липня і всі поранені матимуть негайно залишити госпіталь. Ось де хоче, там нехай і доліковується. І жодних грошей на лікування не дали", — розповів співрозмовник "МО".

ПВК "Вагнера" після смерті її ватажків 

Увечері 23 серпня під Твер'ю зазнав аварії літак, в якому перебували Євген Пригожин, Дмитро Уткін та інші ватажки ПВК "Вагнера".

Напередодні цієї події і після неї, як показали супутникові знімки, головну базу ПВК "Вагнера" в Білорусі активно згортають.

Американські аналітики зауважують, що після смерті центрального керівництва ПВК "Вагнера" більше не буде існувати.

Вас також можуть зацікавити новини: